Loepzuiver en breekbaar: Niki Jacobs met ‘Grensverhalen’

15 november 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Niki Jacobs, zangeres en oprichtster van de band Nikitov, wordt gezien als belangrijke vertolker van Joodse muziek in Nederland. Haar muziek is een samensmelting van verschillende muziekstijlen waaronder Joodse soul, pop, jazz en Amerikaanse folk. Haar theaterconcert ‘Grensverhalen’ is een openhartig epos over alles dat liefde heet of wat dat ooit geweest is. Niki Jacobs is te zien op woensdag 4 december om 20.30 uur in de kleine zaal van De Meerse. Een muzikale parel, mis het niet.

Open, eerlijk, onbegrensd, pijnlijk, teder, zachtaardig, liefdevol, humoristisch, sexy en soms wrang. Kippenvel en ontroering zonder vals sentiment. De Volkskrant beschreef haar vorige voorstelling als “bijzonder en indringend” en gaf 5 sterren en Elsevier zag het publiek in “bewegingsloze bewondering” luisteren. Verder met: Ruud Breuls (trompet), Peter van Oss (accordeon), Emile Visser (cello), Edwin Wieringa (contrabas en basgitaar) e.a.

Na een aantal jaren klassieke zang gestudeerd te hebben heeft Niki Jacobs zich in New York gespecialiseerd in het Jiddische Lied. Sinds 2000 toert zij met haar band door Europa en de Verenigde Staten. Zij speelde onder andere in het Concertgebouw, het Kennedy Centre in Washington, het 92Y Theater in New York en de folkmuziek tempel Fono in Budapest. 

De Meerse kleine zaal

Woensdag 4 december – 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie