Veerkracht kenmerkt vernieuwd Kagia

16 november 2013 om 00:00 Nieuws

LISSERBROEK - Jerry Ubink was zo blij met de teamprestatie dat hij niet te lang stilstond bij de valse start van zijn ploeg. "Twee foutjes leverden Lugdunum een 2-0 voorsprong op binnen een kwartier. Dat was niet volgens de verwachting, ook al niet omdat we best aardig voetbalden op een lastige, drassige mat. Vlak voor rust werd Vincent van der Kamp dusdanig gehinderd in het strafschopgebied dat we een penalty kregen. Arjan van der Lans bepaalde de ruststand op 2-1.

We kwamen goed de kleedkamer uit en in de 49e minuut legde Niels Ganzevles na een mooie beweging prima breed op Arjan van der Lans die onberispelijk de 2-2 binnen schoot. Jeffrey Nijenhuis scoorde 2-3 na een vrije trap van Arjan van der Lans en op aangeven van Niels Ganzevles schoot Ruud Heuseveldt via het been van een tegenstander de 2-4 erin. Na een duwfout op Arjan van der Lans eiste invaller Rutger Goudriaan de tweede strafschop op: 2-5.

Lugdunum kwam terug op 3-5 omdat de organisatie een beetje kwijt was bij Kagia. Een slotoffensief kwam er niet en in de omschakeling hadden wij het verschil groter kunnen maken. Ik ben echt heel blij met de veerkracht na de 2-0 en het feit dat we deze wedstrijd winnend hebben afgesloten. Voetballend was het in orde en ik zie steeds meer de contouren van het Kagia zoals ik ons wil zien spelen."