Scherpte SCW minder dan JOS

16 november 2013 om 00:00 Nieuws

RIJSENHOUT - Stefan Homan heeft zijn eerste nederlaag als interim-coach te pakken. Iedereen bij SCW was het erover eens dat de 0-2 niet nodig was geweest. "We waren niet scherp genoeg vandaag en op het moment dat er een schepje bovenop moest na de 0-1 waren we daar ook niet toe in staat. Dat is jammer, maar JOS deed het zeker in de omschakeling gewoon beter dan wij. Leon van Turenhout werd niet voor niets onze man van de wedstrijd."

De eerste helft was goed in evenwicht, beide teams stonden weinig kansen toe. De beste mogelijkheden waren voor SCW maar schoten van Jeff Kaslander en Niek den Breejen troffen geen doel. Aan de andere kant had SCW-doelman Leon van Turenhout zo mogelijk nog minder te doen dan zijn collega.

In de 48e minuut belandde een corner van Niek den Breejen via Rutger van Nes voor de voeten van Marcel Hofman. Van tien meter schoot de centrale verdediger van SCW de bal een metertje over het doel. Twee minuten later belandde een gekraakte voorzet vanaf de linkerflank in het vijfmetergebied voor Leon van Turenhout die van dichtbij werd gepasseerd: 0-1. Rond de 60e minuut voorkwam de SCW-doelman met drie uitstekende reddingen dat zijn ploeg op een onoverkomelijke achterstand werd gezet.

Met Nick Appelman en Robin Helder als verse krachten ging SCW in het laatste kwart van de wedstrijd op zoek naar de gelijkmaker. Drie minuten later lag echter de 0-2 achter Leon van Turenhout na een messcherpe counter van JOS. Toch creëerde SCW nog voldoende kansen om minimaal een punt te pakken. Robin Helder, Rutger van Nes en Niek den Breejen hadden geen geluk in de afwerking. Zo bleef het 0-2 met Leon van Turenhout als man van de wedstrijd.