Verlies voor KIOS in slotfase

17 november 2013 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - In een gelijk opgaande wedstrijd was er uiteindelijk toch verlies voor de korfballers van Van Groningen KIOS. 'Goed verdedigd, slecht aangevallen, opnieuw weggegeven in de slotfase', dat was de eindconclusie van coach Gerben Donker na de 8-11 thuisnederlaag tegen het Haagse GKV.

Remco Wullems opende met een fraaie score voor KIOS na een flitsende schijnbeweging. Binnen 3 minuten stond het vervolgens 1- 3 via afstandschoten en een strafworp. In de 8e minuut was de stand nog 4-3 in het voordeel van KIOS. Lilian Heemstra met een enorme poeier, Max Blom uit een strafworp voor Shelley Kool en Stephan Janszen, vrijgespeeld door een prachtige actie van Perry Kool waren verantwoordelijk voor de doelpunten. In dezelfde minuut werd het echter gelijk.

Toen was de koek op. Verdedigingen overheersten, waar de aanvallers faalden. In de 17e minuut een afstandschot van GKV (4-5), in de 18e minuut een gemiste strafworp van KIOS en pas in de 26e was daar de 5-5 van Wullems, waarna GKV direct counterde naar de 5-6 ruststand.

Na de rust waren het de gasten die uit de allereerste aanval scoorde. Beetje onnodig, want de heer van GKV miste een strafworp, maar toch GKV uit de rebound scoren. Daarna vochten Van Groningen KIOS zich fraai terug. Opnieuw was het Wullems van afstand en Max Blom benutte een eigen versierde strafworp.

In de 19e minuut kon dan eindelijk GKV de korf weer vinden, maar 7 minuten voor tijd was het opnieuw gelijk via een afstandschot van Venneper Perry Kool. De nekslag kwam van de dames van GKV en KIOS bleef achter met 0 punten uit 2 wedstrijden.

Volgende week speelt KIOS uit tegen het nog ongeslagen De Vinken.