Mindfulness en mantelzorg tijdens Alzheimer Café

17 november 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het thema tijdens het Alzheim Café van dinsdag 26 november is: Wat kan mindfulness betekenen om als mantelzorger in balans te blijven? Gastspreker deze avond is mevrouw Marileen Soree. Zij is preventiemedewerker bij Prezens, onderdeel van de GGZ Ingeest. Het Alzheimer Café vindt plaats in Zorgcentrum de Meerstede, Burgemeester Pabstlaan 260 te Hoofddorp van 19.30 tot 21 uur.

Wanneer dementie in uw leven komt - bij uzelf of bij uw naaste - verandert uw leven. Zeggenschap kwijt raken over het denken en doen en de consequenties daarvan op de directe omgeving hebben grote invloed op het dagelijks leven. U kunt leren niet langer speelbal van uw omstandigheden te zijn en uw rust te bewaren , ook als het tegenzit. Hoe?

Met mindfulness en aandacht training. Minsfulness betekent: bewust te zijn van wat er gebeurt. En in contact zijn met wat men daarbij ervaart. Mevrouw Marileen Soree zal u hierover meer vertellen. Tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid tot het stellen van vragen en met elkaar te praten.

De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen die zorg of ondersteuning bieden aan een dementerende en voor dementerenden zelf. Van te voren aanmelden is niet nodig, iedereen kan gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Voor vragen of meer informatie kan men bellen met het Mantelzorg Steunpunt (020) 333 5353 of mailen naar amstellandmeerlanden@alzheimer-nederland.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie