Belangrijke winst DIOS

17 november 2013 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Voor DIOS was het pas de tweede competitiewedstrijd in de afgelopen vijf weken, rekende Dave Lange voor. "Wij misten dus ritme en Voorland had de laatste twee wedstrijden gewonnen. Enige voorzichtigheid was voor DIOS dus wel geboden, we waren gewaarschuwd. En de scherpte waarmee we de eerste helft speelden kwam tot mijn grote tevredenheid in de buurt van de scherpte die we tegen De Germaan aan de dag hadden gelegd.

In de 21e minuut gaf Aron Mets het laatste tikje nadat Jasper van de Loo een voorzet van Jordy Hillenaar op doel had geschoten: 1-0. We gaven steeds goed druk en Willem Lange onderschepte een van de verre uitworpen van de keeper. Met een magnifieke boogbal over 35 meter scoorde Willem de 2-0. Na het rustsignaal merkten we dat er bij de spelers van Voorland irritaties waren over het wedstrijdverloop.

In de kleedkamer heb ik er daarom op gehamerd vooral goed aanvallend druk te blijven zetten om zelf uit de problemen te blijven. Dat leidde in de 50e minuut tot een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Milan van Groenigen schoot de bal onberispelijk in de kruising: 3-0. Dan denk je: we zitten op rozen, helemaal toen een tegenstander direct rood kreeg na een harde overtreding op Jasper van de Loo.

Maar Voorland ging een op een spelen en met veel opportunisme verrasten zij ons in de 65e minuut door 3-1 te scoren. Na een ferme schouderduw kreeg Calvin van Wees in de 75e minuut zijn tweede gele kaart en met 10 tegen 10 werd het toch nog even spannend. DIOS kwam er ook nog een aantal keer goed uit maar het bleef 3-1. Volgende week willen we revanche nemen voor de bekernederlaag tegen BSM dat het in de competitie ook erg goed doet op dit moment."