ZPCH verslaat koploper WZC

18 november 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Na de eerste winst vorige week, stond zaterdag het uitduel tegen koploper WZC uit Zoetermeer voor de waterpolo heren van ZPCH op het programma. Na een enerverende en zeer spannende wedstrijd was er wederom de volle winst voor ZPCH.

Zonder hooggespannen verwachtingen ging ZPCH naar Zoetermeer. Opdracht van coach Maria van Egmond was dan ook simpel. Houd het goede van vorige week vast en geniet van het spelletje. Het begin van de wedstrijd was even schrikken. Binnen 20 seconde stond de 1-0 op het bord en WZC liep verder in de eerste periode uit tot 4-1. Met name de nummer 7 van WZC nam het voortouw, dicteerde het spel en scoorde ook de doelpunten.

In de rust na deze periode werd er een tactische omzetting gedaan en wisten de Hoofddorpers deze speler de rest van de wedstrijd zo veel mogelijk aan banden te leggen. Dat ging eerst nog wat moeizaam, waardoor WZC nog de mogelijkheid kreeg om uit te lopen naar 6-2. Daarna kwam de doelpuntenmachine van de Hoofddorpers ook op gang. Norbert Wijngaarden gaf het goede voorbeeld door drie keer te scoren en dat pakte de rest van het jonge team goed op en namen het stokje van hem over.

Het duurde tot halverwege de derde periode voordat ZPCH de gelijkmaker kon scoren (7-7) door Martijn Versteeg. Daarna golfde de wedstrijd heen en weer. Vanaf de 9-9, een prachtig, vreselijk hard, afstandsschot van Jorian Middel, kwam het geloof in de ploeg uit Hoofddorp. Met name Martijn Versteeg nam de laatste periode het team goed op sleeptouw. Hij scoorde net als Jeroen Mulder 3x. De rest van de doelpunten werden gemaakt door Chris Bartels en Jeroen Glansdorp.

Met nog 28 seconden te spelen stond de uiteindelijke eindstand op het bord, toch volgde er nog een spannend slot, waarbij ZPCH gelukkig de winst vast kon houden.

Volgende week spelen de mannen van ZPCH weer thuis in het Spectrum om 21.30 uur tegen d'Elft.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie