Zuur verlies voor Lotus

18 november 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De handbaldames van Lotus reisden afgelopen weekend af richting Volendam. Een nieuwe tegenstander, niet ieder speelden de Hoofddorpse dames tegen de Volendammers. Het werd echter een zuur verlies voor Lotus.

Lotus begon sterk aan de wedstrijd. De verdediging zat goed dicht en Volendam had moeite om erdoorheen te komen. Pas na 6 minuten was het Lotus dat het eerste doelpunt scoorde. Hier voor werd er overigens al een aantal keer door Lotus gescoord, maar deze doelpunten werden telkens afgefloten. De Hoofddorpse dames raakte hierdoor uit hun spel. Met een gelijk stand, 7-7, werd de rust gereikt.

De opdracht voor de tweede helft van coach Paul Knol was duidelijk: hoofd koel houden en meer van afstand op doel schieten. Helaas gaf Lotus het de eerste 10 minuten van de tweede helft weg. Er moest een achterstand van 4 punten weg gewerkt worden. Lotus herpakte zich nog wel en kwam terug tot 13-13. De Hoofddorpse dames bleven ervoor gaan, maar het lukte niet om de 2 punten mee naar huis te nemen. Eindstand 16-14 in het voordeel van Volendam.