'Meerwandelen' overhandigt 13.000 euro aan 'Pixels tegen Darmkanker'

18 november 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De zesde edtie van 'Meerwandelen' is afgelopen vrijdag feestelijk afgesloten met de overhandiging van een cheque van 13.000 euro voor stichting 'Pixels tegen Darmkanker'. In de Hoofdvaartkerk waren alle sponsoren te samen om dit feestelijk gebeuren bij te wonen. Een grote opkomst die de commissie 'Meerwandelen' tot grote tevredenheid stemde.

De 13.000 euro was het resultaat van het grote wandelfeest van 18 mei jongstleden. Voor het derde jaar op rij is er voor het goede doel 'Pixels tegen Darmkanker' gekozen. Zij zetten zich in voor meer onderzoek van de veel voorkomende ziekte darmkanker.

Marthen Bakker, voorzitter van de stichting 'Pixels tegen Darmkanker', laat weten dat er per jaar 12.500 mensen te maken krijgen met darmkanker, met circa 4.800 sterfgevallen per jaar. "Dat is meer dan 13 mensen per dag", laat Bakker weten. "Dat is veel te veel en daarom is meer onderzoek hard nodig."

De tweede spreker die vrijdag aan het woord kwam was Dr. Jeroen Jansen van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Hij presenteerde de vooruitgang in het onderzoek. "Onderzoek kost tijd", vertelt Jansen, "maar er zit een stijgende lijn in de behaalde resultaten."

De organisatie van 'Meerwandelen' liet weten blij te zijn met deze geslaagde afsluiting van het wandelfeest. Mede door de inbreng van de vele wandelaars en de sponsors hebben zij een mooi resultaat geboekt. Zij richten zich al weer op voor de volgende editie. In 2014 zal deze op de derde zaterdag in mei, 17 mei 2014, plaatsvinden. 'Meerwandelen' staat voor Meer Wandelen, Meer Zien van Haarlemmermeer en Meer Geld voor een goed doel.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie