Jeu de boules en gezelligheid maken open dagen De Spaanse Ruiter tot succes

19 november 2013 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - De open dagen, zaterdag 16 en zondag 17 november, bij pétanquevereniging De Spaanse Ruiter (DSR) gaan de boeken in als heel succesvol. Op beide dagen kwamen mensen uit alle windstreken van Haarlemmermeer naar het boulodrome aan de Wikkestraat toe. Onder leiding van ervaren spelers werd menig partijtje jeu de boules gespeeld en ontpopten sommige bezoekers zich als ware talenten.

Veel leden van DSR waren enthousiast om potentiële nieuwkomers kennis te laten maken met jeu de boules. Daaronder ook kinderen en kleinkinderen, waarvan een aantal het gevoel voor het spel beslist geërfd hebben. Voor wie niet over een setje ballen beschikte, stelde de vereniging die ter beschikking. De meeste bezoekers kenden het spel wel van dorpspleintjes en campings in Frankrijk, maar dat er in Nederland ook (veel) verenigingen zijn, was ze totaal onbekend. Enkele hadden in het verleden al kennisgemaakt met het jeu de boules in clubverband bij De Spaanse Ruiter en willen terugkeren. Ook is iemand al lid van een andere vereniging. In het lidmaatschap van ook nog de Spaanse Ruiter ziet deze persoon alleen maar voordelen. 'Ik kan er nog veel leren en het is hier gezellig'. Opvallend was dat een paar vrouwen die hun echtgenoot vergezelden, zelf ook enthousiast gingen spelen en serieus nadenken om zich ook bij de vereniging aan te sluiten.

Wegens het succes van de open dagen wil De Spaanse Ruiter op dinsdag 26 november tussen 19.30 en 22.00 uur belangstellenden nogmaals de kans geven kennis te maken met het jeu de boules en de vereniging. Wie zich aanmeldt als lid, speelt de rest van dit jaar gratis. Meer informatie: www.despaanseruiter.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie