Rust, ruimte en veel privacy

19 november 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Op een rustige locatie in de Hoofddorpse wijk Toolenburg staat -aan de Schoonenburgsingel 45- het huis van de week. Het is een zogenaamde geschakelde vrijstaande woning, waarbij de garages geschakeld zijn. Door de royale kavel en vrije ligging kenmerkt deze woning zich door veel vrijheid. De zeer diepe achtertuin en royale voortuin zorgen voor enorm veel privacy.

“Het is een fantastisch huis”, vertelt Jan Willem. “Wij waren de eerste bewoners. Wat ons direct aansprak aan het huis was de ligging. Er staan maar zeven huizen in dit deel van de straat, dus heerlijk rustig. In Hoofddorp wonen is ook heel praktisch. Je bent overal dichtbij. Winkelvoorzieningen, scholen en openbaar vervoer zijn eenvoudig te bereiken en recreatiegebied De Toolenburgerplas is ‘om de hoek’. Het is dus heel centraal gelegen, maar gelijk ook heel stil aan het autoluwe zijgedeelte van de Schoonenburgsingel. Aan het einde van de straat is een fietsbrug en aan de andere kant is een klein speeltuintje voor de kinderen. Het huis is dan ook bijzonder geschikt voor een gezin met kinderen, maar ook voor tuinliefhebbers. De achtertuin is maar liefst 18 meter diep en 9 meter breed. De tuin is ook echt een stukje natuur. Tegenwoordig wil iedereen maar overal tegels. Hier is gras en veel bebossing; gewoon een fijne, mooie en rustige tuin. Maar ook aan de voorkant is een groot stuk tuin en voldoende ruimte om op eigen terrein te parkeren.”

Het huis is al die jaren bijzonder goed onderhouden en heeft een praktische indeling alsmede een aangebouwde binnendoor bereikbare berging/garage. “Die garage is ideaal”, vervolgt Jan Willem. “Niet alleen voor de auto of als berging, je kunt er bijvoorbeeld ook heel goed een kantoor van maken, of een kleine praktijkruimte. Door de geschakelde garages is het huis ook bijzonder geschikt voor een muzikant. De buren zullen niet snel het geluid van het instrument horen. Overigens valt er aan het huis zelf ook nog wel het een en ander uit te breiden. Wij hebben destijds bewust niet de woonkamer uitgebouwd, om het vrijstaande karakter te behouden. Het huis is heel comfortabel. Op de begane grond en tweede etage ligt een hardhouten parketvloer. De moderne witte keuken is voorzien van alle apparatuur. Er zijn weliswaar drie slaapkamers en een grote zolder, maar ook samen valt er prima in te wonen. Het is een huis om zo te betrekken, maar ook nog met veel mogelijkheden.

Wij zijn teruggegaan naar de stad. Ik rijd geen auto meer en ook al was alles in Hoofddorp heel goed bereikbaar, de stad vinden wij toch wat makkelijker. Onze beide zoons wonen nu in het huis tot er een nieuwe eigenaar zich aandient. En de jongens vinden het natuurlijk prima. Wij hebben er 23 jaar gewoond en zij zijn er opgegroeid. We hebben heerlijke jaren gehad en ik ben er van overtuigd dat de volgende bewoners hier ook net zo plezierig gaan wonen als wij hebben gedaan.”

Voor meer informatie:

www.hetmakelaarshuijs.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie