Weekmarkt met 'De aardappeleter' een aardappelspecialist rijker

19 november 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Op zoek naar een lekkere, smakelijke aardappel? Vastkokend of liever iets kruimig? Dan is een bezoek aan 'De aardappeleter' zeker de moeite waard. De kraam met daarachter Rick Henriquez staat elke vrijdag op de weekmarkt op het Burgemeester van Stamplein.

Hij staat er nu zo'n tien weken en het bevalt hem prima. Rick Henriquez, al weer de derde generatie die zich bezighoudt met het verbouwen, verkopen en rijden van aardappelen, heeft zijn plekje gevonden op de weekmarkt in het centrum van Hoofddorp. Hij staat tegenover de restaurants en de kenner van de aardappel vindt het een prima locatie. Beter nog - hij heeft in de korte periode dat 'De aardappeleter' er een kraam heeft, al heel wat contacten gelegd met de horecaondernemers. Die laatsten zijn vooral geïnteresseerd in de kriel (de mooie, kleine ronde aardappel die zo lekker bakt), maar ook de Opperdoezer Ronde en bonken (prima om zelf frietjes van te bakken) vinden er gretig aftrek (voor meer informatie: 06 15 85 11 42).

"Het assortiment bestaat vooral uit Nederlandse aardappelen die we zelf direct bij de boer vandaan halen. Dat betekent wel dat we de ene keer naar de Noordoostpolder rijden en dan weer naar Groningen, maar dan weten we wel wát we kopen. En zo kun je meteen zien of je de goede kwaliteit hebt."

Tussen zijn leveranciers, waaronder ook Haarlemmermeerse, heeft hij ook een boer die zorgt voor de Niek's witte, een mooie vastkokende biologische aardappel. "Al onze aardappelen worden met zo weinig mogelijk aanvullende middelen verbouwd. Maar voor wie een aardappel zoekt met het keurmerk biologisch product heeft hier een fraaie aardappel aan."

Maar 'De aardappeleter' biedt meer keus in kruimig, iets kruimig of vastkokend. Zo is er de Roseval (een iets zoetige aardappel), of de Andijker Muis ( licht geel, vroeg in het seizoen ) en de Nicola. Namen voor aardappels met een rijk verleden en waarbij Rick Henriquez prima kan laten zien dat hij 'tussen de aardappels' is geboren. Bij elke soort kan hij haarfijn uitleggen om wat voor aardappel het gaat. En wat wellicht nog een groter voordeel is: hij verkoopt ook een pondje voor de kleine eter die niet meteen vijf of tien kilo nodig heeft.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie