Gemeente sluit pand na vondst hennepkwekerij

19 november 2013 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - De eigenaar van een pand aan de Nieuwemeerdijk mag zijn pand gedurende zes maanden niet betreden, gebruiken of verhuren. De gemeente heeft besloten om het pand met ingang van 19 november te sluiten. Dit heeft de gemeente besloten nadat er op 30 oktober een hennepkwekerij in het pand is aangetroffen. Daarbij zijn twee personen, die in het pand aanwezig waren, aangehouden.

Burgemeester Weterings: "Vanuit het oogpunt van openbare orde en veiligheid kies ik ervoor het pand deze periode te sluiten en daardoor de gebruiksrechten te beperken. Als eigenaar ben je altijd verplicht je pand regelmatig te controleren. Zo krijgen hennepkwekers geen kans en houden we het veilig in Haarlemmermeer."

De politie trof in het pand ruim 1300 hennepplanten aan. Er waren professionele voorzieningen aanwezig voor de teelt van de hennepplanten, zoals een irrigatiesysteem, transformatoren en condensatoren. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. Politie en gemeente concluderen daaruit dat het pand gebruikt werd voor professionele hennepteelt, bedoeld om te verkopen. De gemeente maakt daarom gebruik van haar bevoegdheid om het pand voor zes maanden te sluiten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie