Het Fresco Pianotrio speelt Sjostakovitsj in Museum de Cruquius

21 november 2013 om 00:00 Nieuws

QRUQUIUS - Fresco Pianotrio is een splinternieuw ensemble dat korte metten maakt met de opvatting dat moderne muziek ontoegankelijk, toegankelijke muziek oppervlakkig of klassieke muziek elitair is. Op zaterdag 30 november om 20.15 uur speelt het trio in Museum de Cruquius muziek van Sjostakovitsj.

Het Fresco pianotrio is een initiatief van violiste Birthe Blom, celliste Katharina Gross en pianist Yoram Ish-Hurwitz. Alle drie hebben zij een succesvolle internationale carrière als bagage, wonnen belangrijke prijzen en studeerden aan gerenommeerde instituten.

Het Fresco Trio, nu het derde concert seizoen, heeft al talrijke internationale concert-optredens gehad. Het trio kiest echter altijd voor diepte en een evenwicht tussen lichtvoetigheid en zwaarwichtigheid. Fresco is een pianotrio met zowel historisch besef als een frisse blik op de toekomst gericht: het koestert het oude en omhelst het nieuwe.

Kaarten zijn verkrijgbaar via onze website www.CruquiusConcerten.nl of via de kassa van Schouwburg De Meerse (023) 556 37 07. De toegangsprijs voor alle concerten is € 21,= (incl. pauzeconsumptie).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie