21 november 2013 om 00:00 Nieuws

Geachte heer/mevrouw,

Bijgaand ontvangt u een persbericht van het Mantelzorg Steunpunt.

Wilt u zo vriendelijk zijn om dit te plaatsen in de eerstkomende uitgave van uw blad.

Met vriendelijke groet,

Riëtte ten Brink, Office Manager

Mantelzorg Steunpunt

Laan van de Helende Meesters 431

1186 DK Amstelveen

020-3335353

mantelzorg@mantelzorg-steunpunt.nl

www.mantelzorg-steunpunt.nl <http://www.mantelzorg-steunpunt.nl/>

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

Persbericht

21 november

Vrijwilligerswerk doe het SamSam

Mantelzorg Steunpunt start nieuw project: SamSam

Het Mantelzorg Steunpunt ontvangt financiële steun van een speciaal programma VITOK, Vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid. Dit is een fonds van Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo. Van de bijna 500 aanvragen is het project SamSam als één van de 40 geselecteerd. Het doel van deze bijdrage is om kwetsbare 55-plussers te laten ondersteunen door leeftijdsgenoten en elkaar te verrijken. Ruim een kwart van de 65-plussers is kwetsbaar door ernstige gezondheidsproblemen. En naar verwachting neemt dit alleen maar toe.

Het project van Mantelzorg Steunpunt speelt in op de goed gevulde agenda van de vitale 55-plusser van nu. De nadruk ligt op het samen ondersteunen: SamSam. Als vitale 55-plusser staat u midden in het leven. U gaat op vakantie, past op de kleinkinderen en bent lid van verschillende clubs. U wilt wel iets voor een ander te doen, maar uw agenda is aardig gevuld.

SamSam biedt u de mogelijkheid om samen met uw reismaatje, vriendin, tennispartner of andere relatie iets voor een leeftijdsgenoot te betekenen. U zet zich samen in voor een ander die zonder hulp er niet op uit kan, bijvoorbeeld naar de markt of naar een museum. SamSam, dat is de kracht. Zo past dit vrijwilligerswerk in uw drukke leven. En u deelt de ervaring. Eens per week is er contact tussen de kwetsbare ouderen en het duo. Maar ook andere contactmomenten zijn mogelijk.

Het project start in Badhoevedorp, Zwanenburg, Uithoorn en Amstelveen. Nieuwsgierig geworden? Bel voor meer informatie 0900-1866 (lokaal tarief) en vraag naar het Mantelzorg Steunpunt of e-mail mantelzorg@mantelzorg-steunpunt.nl. Ervaring is niet nodig, wij zorgen voor professionele begeleiding en training.

Niet voor publicatie:

Meer informatie over dit persbericht of gebruik van beeldmateriaal kunt u terecht bij

Mantelzorg Steunpunt

telefoon: (020) 333 5353

e-mail: mantelzorg@mantelzorg-steunpunt.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie