Zwaanshoek baalt van brand in snackbar

28 november 2013 om 00:00 Nieuws

ZWAANSHOEK - Slechter kon de weekniet beginnen. Maandag vroeg in de ochtend brandde in Zwaanshoek de snackbar aan de Bennebroekerweg af. Eigenaar Louis Vink zit ondertussen in zak 29en as.

Al bekomen van de klap?

De eerste nacht heb ik echt slecht geslapen, dat mag je gerust weten.Los van de brandschade: als ik niet kan werken, heb ik ook geen inkomen.

Het was geen brandstichting?

Nou, dat was wel de eerste gedachte bij iedereen, omdat er twee dagen eerder een straat verderop al brand gesticht was bij drie auto's. Daarom is de technische recherche ook meteen gekomen om onderzoek te doen. En daaruit blijkt dat er waarschijnlijk kortsluiting in een koelkast is geweest. Brandstichting is in ieder geval met 99% zekerheid uit te sluiten.

Ik begreep dat je twee jaar geleden ook al brand hebt gehad.

Ja, maar dat was een klein brandje in de oven, dat konden we zelf blussen. Dit is heel wat anders.

En de schade nu?

Het is balen. Ik had alles net vernieuwd: nieuwe oven, nieuwe ijsmachine. Ik denk dat er zomaar voor 75.000 euro schade is. Alleen een nieuwe bakwand kost al 35.000 euro, dus reken maar uit.

Je was toch wel verzekerd?

Ik heb wel een brandverzekering, maar ik kon me niet heel hoog verzekeren, omdat ik in zo'n losse unit zit en de horeca toch een extra risico met zich meebrengt. Dus ik ga met het bedragdat ik krijg uitgekeerd niet uitkomen, vrees ik.

En nu?

Hard proberen om wat nieuws van de grond krijgen. Ik ben de hele dag bezig om van alles te proberen te regelen. Ik moet niet bij de pakken neer gaan zitten, want dan wordt het zeker niks. Ik heb de hoop om zo snel mogelijk een andere unit neer te zetten, en anders eventueel met een snackwagen aan de gang te gaan.

Het dorp baalt ondertussen. "Nu moeten we zelf koken", hoorde ik een inwoner mopperen.

Mijn snackbar is de laatste ontmoetingsplek in het dorp. We hadden eerst nog een supermarkt in het dorp waar je elkaar wel eens tegenkwam, maar die is er ook al niet meer. Het dorp leeft met mij mee.De telefoon staat al de hele dag roodgloeiend. Mensen moedigen me aan om positief te blijven en door te zetten. Dat is dan weer wel leuk om mee te maken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie