29 november 2013 om 00:00 Nieuws

Extra toezicht van politie en toezichthouders in alle Haarlemmermeerse winkelcentra

In de maand december is er extra toezicht in winkelcentrum de 4 Meren in Hoofddorp. Dit is vanwege de grote drukte die de naderende feestdagen met zich meebrengen. Hierbij is vooral veel aandacht om zakkenrollen te voorkomen. Zowel politie als toezichthouders van de gemeente surveilleren extra in alle winkelcentra in Haarlemmermeer. Hieraan wordt aandacht besteed door middel van posters, waarin ook het winkelend publiek wordt gevraagd om alert te zijn en eventuele verdachte situaties te melden via 112. Burgemeester Weterings: “Extra toezicht is een belangrijk middel om overlast van zakkenrollers tegen te gaan en hen te ontmoedigen. Zeker in deze donkere decemberdagen .”

Aftrap actiemaand

Morgen, vrijdag 29 november vindt de aftrap van deze actiemaand plaats in het winkelcentrum aan het Polderplein. Naast de twee wijkagenten van Hoofddorp Centrum zijn er diverse politiemedewerkers aanwezig. Zij delen flyers uit met tips om zakkenrollen tegen te gaan. In de middaguren worden OP 30 NOVEMBER EN 14 DECEMBER drie workshops georganiseerd om zakkenrollerij te voorkomen: om 14:15 uur bij de entree van Albert Heijn XL, Burgemeester van Stamplein 270; om 15:15 uur bij de entree van Dirk, Burgemeester van Stamplein 48-50; om 16:15 uur bij HEMA, Polderplein 209. Daarnaast treedt OP 29 NOVEMBER de steelband van de Nationale Politie op tussen 14.00 uur en 18.00 uur in het winkelcentrum. Ook loopt er OP 30 NOVEMBER EN 14 DECEMBER een zogenaamde ‘’mystery-zakkenroller’’ rond die bij de mensen een kaartje in de tas stopt met een waarschuwing dat bij hen iets gestolen had kunnen worden. Deze man loopt ook op zaterdag 30 november en 14 december rond om het publiek bewust te maken van de gevaren van zakkenrollen. Meer informatie over zakkenrollen op: http://www.politie.nl/onderwerpen/zakkenrollen.html <http://www.politie.nl/onderwerpen/zakkenrollen.html> .

Samenwerking gemeente, politie, winkeliers, beveiligers

Zakkenrollerij is in de eerste 10 maanden van dit jaar met 27% toegenomen van 239 naar 365 aangiften. Politie en gemeente houden in samenwerking met winkeliers, beveiligers en toezichthouders daarom deze maand extra toezicht in het winkelgebied. Naast zakkenrollerij worden ook andere vormen van criminaliteit zoals winkeldiefstal in de gaten gehouden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie