Wethouder Bak maakt zich zorgen over vrijwilligers

29 november 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Wethouder Steffe Bak van Welzijn is bang dat er in de toekomst te weinig vrijwilligers zijn om hulpbehoevende mensen een handje te helpen. Hij zei dat donderdag tijdens een debat in de gemeenteraad over de evaluatie van het Wmo-beleid.

De gemeente is sinds 2010 verantwoordelijk voor uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeenteraad besprak donderdag of de gemeente deze taken goed uitvoert.

Kern van het beleid is dat alle Haarlemmermeerders zoveel mogelijk aan alle maatschappelijke activiteiten moeten kunnen blijven meedoen. Soms hebben daar hulp bij nodig van familie, kennissen of buurtbewoners.

Wethouder Bak vroeg zich af of die inzet van mantelzorgers en vrijwilligers in de naaste toekomst wel haalbaar is. Mensen moeten straks immers tot hun 67ste doorwerken en dan hebben ze minder tijd voor vrijwilligerswerk, aldus de wethouder. "De tijd dat mensen met 62 jaar met de VUT gingen en daarna nog ruim de tijd hadden voor allerlei vrijwillige taken is definitief voorbij."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie