Ontdek het Verre Oosten met het Internationaal Danstheater

29 november 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De dansvoorstelling 'SILK' van het Internationaal Danstheater is gebaseerd op twee legendes uit de wondere wereld van het Verre Oosten en toont de kracht van jonge vrouwen die voor schoonheid en vrijheid kiezen. Om hun geluk te bereiken begeven zij zich op een onbekend pad, een missie langs vreemde mensen en culturen. Wat gebeurt er als vreemden elkaar ontmoeten? Het is de vraag die als een mantra over de Zijderoute ligt en die laat zien hoe belangrijk deze route is geweest voor de verspreiding van culturen, los van de economische waarde. Muziek en beweging raakt de kern van iemands identiteit. Zij zijn een code om te begrijpen wat iemand werkelijk wil zeggen. Lichamelijk, zinnelijk en direct. Het Internationaal Danstheater staat op vrijdag 20 december om 20.15 uur in de grote zaal van De Meerse.

Elf dansers en de prachtige arrangementen, oosterse klanken en zang van het Göksel Yilmaz Ensemble. Zij nemen het publiek met ingehouden adem mee op reis en vertellen hen over de twee legendes van Hsi Ling Shih en van Zijdeprinses en toekomstige vrouw van de Koning van Khotan. Maken ze de reis via de beroemde Zijderoute via de Taklamakan-woestijn, Kazachstan, Oezbekistan, Perzië en Irak of trekken zij van Afghanistan naar Perzië en dan via Jordanië en Egypte? Beide routes eindigen in ieder geval in het Middellandse Zeegebied vanwaar hun "goud" de overtocht maakt naar Europa.

Voorafgaand aan de voorstelling vindt er een voorprogramma plaats in de foyer. Choreograaf Jan Linkens wil dat een avond naar het theater gaan niet begint met het zaallicht dat uitgaat maar al tijdens het binnenkomen in het theater. Zo wordt het publiek bij deze voorstelling bij binnenkomst ondergedompeld in Oosterse sferen met Tai Chi. Bezoekers die mee willen doen aan dit voorprogramma kunnen op de website van het Internationaal Danstheater een aanmeldingsformulier invullen (www.intdanstheater.net/aanmelding_figuranten).

Het Internationaal Danstheater is het enige professionele dansgezelschap ter wereld dat voorstellingen brengt met muziek en dans uit alle windstreken. Het gezelschap laat publiek op een aansprekende manier kennis maken met de rijke (dans)cultuur van verschillende volken. Het gezelschap was eerder in De Meerse te zien met de voorstellingen 'Zonnekoningen' en 'Henna- tot de dood ons scheid'.

De Meerse grote zaal

Vrijdag 20 december - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie