Ver voorbij de regenboog met Janke Dekker en Jelka van Houten

29 november 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - ‘Somewhere Over The Rainbow’ en ‘Maybe This Time’. Wereldberoemde songs die herinneringen oproepen aan de legendarische glamour van Hollywood. Songs die onlosmakelijk verbonden zijn aan Judy Garland & Liza Minnelli. ‘Garland & Minnelli’ staat op donderdag 19 december om 20.15 uur in de grote zaal van De Meerse.

Geen doorsnee moeder en dochter. Het leven van Minnelli is bijna een kopie van dat van Garland. Maar welke dochter, doorsnee of niet, wil op haar moeder lijken? Judy Garland stierf op 47-jarige leeftijd aan een overdosis pijnstillers. In deze voorstelling gaat de 47-jarige Liza op zoek naar haar moeder, ‘het icoon Judy Garland’. Aan de hand van wereldberoemde songs en nieuwe liedjes van Theo Nijland dringen Jelka van Houten en Janke Dekker respectievelijk als Garland en Minnelli langzaam door tot de kern van wat deze vrouwen zo bijzonder maakt. Geen regenbogen, geen sprookjes; twee vrouwen, met het zelfde lot: altijd en overal in de spotlights van hun eigen succes.

Judy Garland brak op zestien jarige leeftijd door toen zij werd gecast als Dorothy Gale in de musicalfilm ‘The Wizard of Oz’ uit 1938. Met het nog altijd prachtige ‘Somewhere Over The Rainbow’ zette zij zich voor eens en voor altijd op de kaart in de filmwereld. Andere toppers uit haar carrière zijn ‘Meet Me In St. Louis’ en ‘A Star Is Born’. Haar dochter, Liza Minnelli, brak wereldwijd door met haar vertolking van Sally Bowles in de film ‘Cabaret’ (1972) van gevierd regisseur en choreograaf Bob Fosse. Het nummer ‘New York, New York’, later gecoverd door Frank Sinatra, is tot op de dag van vandaag een van haar grootste hits. Minnelli is daarnaast een van de weinige sterren in bezit van het prestigieuze prijzenviertal EGOT: Emmy, Grammy, Oscar, Tony.

Jelka van Houten is bij het grote publiek vooral bekend als succesvol musicalactrice. Voor haar rollen in ‘Turks Fruit de Musical’ en ‘Dromen zijn bedrog’ won zij een John Kraaijkamp Musical Award. Daarnaast speelde ze in producties als ‘Hair’ en ‘High Heels in Concert’ waarmee zij in 2011 in De Meerse te zien was. Op het witte doek heeft Van Houten rollen gespeeld in onder andere ‘Jackie’, samen met zus Carice van Houten, en ‘Zomerhitte’. Janke Dekker studeerde aan de Toneelschool Maastricht en de Kleinkunstacademie Amsterdam. In haar rijke podiumcarrière speelde ze onder meer in ‘Evita’ (in de titelrol), ‘Anatevka’, ‘De Man Van La Mancha’, ‘Footloose’ en ‘Oorlogswinter de Musical’. Voor haar rol in ‘The Hired Man’ werd ze in 2001 genomineerd voor een Musical Award. De pers over ‘Garland & Minnelli’: “Een rauwe, vlotte, dynamische show vol humor, drama en heerlijke muziek en dans”. (Trouw).

De Meerse grote zaal

Donderdag 19 december – 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie