Originele theaterpersoonlijkheid Marjolijn van Kooten

29 november 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Bij het zien van cabaretière Marjolijn van Kooten moet de Volkskrant aan niemand minder denken dan Brigitte Kaandorp, “omdat ook zij de lach aan haar kont heeft hangen en haar humor vindt in tragiek en onhandigheid.” Marjolijn won in 2010 op het Concours om de Wim Sonneveldprijs (Amsterdams Kleinkunstfestival) zilver. Maak kennis met Marjolijn van Kooten met haar programma ‘Wanneer wordt het leuk?’ op donderdag 12 december in Het Oude Raadhuis, aanvang: 20.30 uur.

Volgens de jury is “Marjolijn een originele theaterpersoonlijkheid; een genot om naar te kijken. Ze weet te ontroeren in kleine liedjes en weet haar grappen goed te plaatsen.’ Samen met regisseur Martin van Waardenberg heeft Marjolijn een vorm ontwikkeld waarin traditionele conferences worden afgewisseld met hilarische, absurde sketches. Rode draad zijn haar ijzersterke teksten. Maak kennis met Marjolijn van Kooten met haar programma ‘Wanneer wordt het leuk?’ op donderdag 12 december in Het Oude Raadhuis, aanvang: 20:30 uur.

Marjolijn is ontevreden. Het leven bevalt haar maar matig. Ze troost zich met de gedachte dat haar ‘huidige leven’ nog niet haar ‘echte leven’ is. Daar is het werkelijk te sneu voor. Haar goedbedoelende therapeut doet zijn best, maar of Marjolijn zich laat helpen… Voorlopig vermaakt ze haar publiek met een flinke dosis zelfspot, droge humor en ontroerende liedjes.

Marjolijn van Kooten (1971) is geboren in Amsterdam en heeft in 2010 de Amsterdamse TheaterAcademie afgerond. Ze heeft ook economie en communicatiewetenschap gestudeerd maar haar hart ligt overduidelijk in het theater. Ze vindt haar humor in de dagelijkse dingen, denkfouten en de onhandige manier waarop mensen soms met elkaar omgaan.

Het Oude Raadhuis

Donderdag 12 december – 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie