Goede overwinning DSOV

1 december 2013 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - René Anneese is een liefhebber en daarom spoorde hij zijn jongens in de rust nog even extra aan. "Er staan hier bij thuiswedstrijden altijd veel mensen langs de lijn. Ik vind dat wij dan de verantwoordelijkheid hebben om een aantrekkelijke wedstrijd te spelen. Het was voor rust net even teveel breien wat ik van DSOV zag. Nee, maak dan die actie maar een keer en zorg voor momenten voor de goal.

Achteraf was het een makkie tegen Sporting Martinus. Vooraf had ik dat op basis van de geschiedenis niet direct verwacht. Ga maar na: DSOV is kersverse derdeklasser en Martinus speelde recent als een degelijke tweedeklasser. We kwamen vroeg op voorsprong dankzij een goal van Bianco Carolina. De tegenstander speelde zonder een herkenbaar strijdplan met veel mensen voor de eigen goal. In negentig minuten hebben ze niet een bal bij ons tussen de palen geschoten.

Wij verzandden teveel in het rondspelen van de bal, al kregen we ook zo nog kansen. Rondspelen is prima maar je moet het ook af weten te wisselen met soms een balletje er overheen geven of de diepe spits in een keer aanspelen. Toch scoorde Bryan Wilderom vlak voor rust nog de 2-0.

Na rust werd het een stuk beter. Rick Gladon scoorde 3-0, uit een strafschop scoorde Bianco Carolina 4-0 en Tyrone Carolina maakte er 5-0 van. Bij de strafschop gaf de scheidsrechter een rode kaart, dat was echt niet nodig. Het was een heel sportieve wedstrijd waarin kaarten overbodig waren. We liggen in elk geval nog steeds prima op schema."