Zwanenburg omzeilt lastige klip

1 december 2013 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Bij AGB is het lastig winnen, al vond Edwin Eefting dat zijn ploeg nog ruimere cijfers had kunnen neerzetten. "AGB werkt hard, er zit veel temperament in het team en ze kunnen ook voetballen. Maar wij begonnen uitstekend, net als tegen DSOV. Jordy Vierbergen schoot na twaalf minuten een vrije trap binnen in de korte hoek: 0-1. Daarna werd AGB iets sterker maar we zijn niet in gevaar geweest. Wel vond ik dat we teveel de lange bal hanteerden.

Meteen na rust opende AGB supersterk. Dankzij twee uitstekende reddingen van Remco van Schagen bleef het 0-1. In de 49e minuut kwam Daan de Graaf goed op en zijn voorzet werd door Rick van Veen binnen gelopen: 0-2. Na een overtreding op de doorgebroken Rick Buijs kreeg een verdediger van AGB rood. Tegen tien man creëerden we legio kansen maar we misten scherpte in de afwerking. Prompt werd het na een foutje in onze achterhoede 1-2.

We kregen het even lastig maar vanuit de omschakeling scoorde Tim Hollander op aangeven van Jordy Vierbergen de 1-3. Rick van Veen pakte zelf de bal af voordat hij de 1-4 scoorde. Een keurige overwinning bij AGB met wat mij betreft een vlekje en dat is de dubbele gele kaart voor Tim van Noord. Dat levert een schorsing op en daar baal ik wel van."