Goede fase Pancratius biedt houvast

1 december 2013 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - Ton Pronk wist dat OFC na een stroeve start is veranderd in een geoliede machine. "Een ploeg die hoofdklasser ADO '20 uitschakelde voor de beker en die zonder problemen in de hoogste amateurklasse kan meedraaien. Het eerste kwartier hadden we het heel moeilijk en het regende kansen voor OFC.

We kregen geen vat op deze tegenstander en door een eigen doelpunt werd het 1-0. Daarna hebben we een kleine omzetting gedaan waardoor de wedstrijd meer in evenwicht kwam. We creëerden zelf twee mogelijkheden die niet werden benut. In de rust moest ik de geblesseerde Roy Deken wisselen en we begonnen de tweede helft uiterst ongelukkig. De eerste aanval van OFC werd bij de eerste paal binnengefrommeld: 2-0.

Toch slaagden wij erin met hard werken, heel veel kracht en strijd een goede fase van 25 minuten te spelen waarin we in de 70e minuut de beloning kregen. Na een heel mooie aanval werd invaller Anouar Boussata binnen het strafschopgebied ten val gebracht. De strafschop van Tony Schreurs was niet goed ingeschoten en werd gestopt. Twee minuten later kreeg OFC zijn strafschopmoment en daaruit werd het 3-0.

In de resterende speeltijd creëerde OFC nog een paar kansen. Wij zijn er niet in geslaagd een uitstekende fase in de wedstrijd te bekronen met de 2-1. Dat is heel jammer maar ik houd graag vast aan die goede fase. Volgende week treffen we in Stormvogels een tegenstander waartegen we op voorhand meer kans moeten hebben dan vandaag tegen OFC."