Dames Carni Flora VCH winnen van AVV Keistad

2 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De dames van Volleybal Club Hoofddorp (VCH) ontvingen vorige week het tweede dames team van Keistad uit Amersfoort. Omdat beide ploegen zich net boven de onderste regionen in de promotieklasse begeven was de opdracht voor de Hoofddorpse dames duidelijk: winnen. Hoe groot was de vreugde dan ook toen aan het einde van de avond VCH vier sets op rij won en vijf belangrijke punten kon bijschrijven.

De eerste set startte coach Justin van Kessel met zijn sterkste opstelling en niet zonder resultaat. Met name de aangepaste middenaanval scoorde belangrijke punten. Spelverdeelster Fiona van Kessel bediende de middenaanvalsters Dianne Overbeek en Lidwien van Bergen met zogeheten omloopballen waar Keistad geen raad mee wist. De middenblokkering uit Amersfoort stond menige keer op het verkeerde been waardoor VCH naar alle lust kon scoren. Dat de dames uit Amersfoort keihard onderuit gingen in de eerste twee sets bleek wel uit de setstanden, met twee keer 25-16 stond Hoofddorp al snel met 2-0 voor.

Na de relatief eenvoudige winst van de eerste twee sets blijkt het altijd weer moeilijk om ook in de derde set het hoge niveau vast te houden. Met de nodige time-outs en wissels bracht Justin van Kessel de Hoofddorpse dames weer bij de les. Pas aan het einde van de derde set kwam de stand in evenwicht en wisten de VCH-dames, met een paar spannende momenten, alsnog de set met 27-25 in hun voordeel te beslissen.

In de vierde set was de weerstand van Keistad gebroken, iedere hoop op een goed resultaat was blijkbaar weg. In deze fase van de strijd gaf Justin van Kessel zijn vertrouwen aan het aanstormende talent Sabine Voors door haar onverwacht op de buitenaanval in te zetten. Na een goed gespeelde set scoorde zij met een rake klap het laatste punt van de wedstrijd en werd de vierde set met 25-20 gewonnen.

Door ook de vierde set te winnen behaalde VCH vijf belangrijke punten. Carni Flora dames 1 staan nu op een hele mooie zevende plaats in de competitie waarmee een mooi gat met de degradatiekandidaten is geslagen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie