Satria Muda Hoofddorp succesvol NK Pencak Silat

2 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In Amsterdam vond afgelopen weekend het Nederlands Kampioenschap van de NPSB (Nederlandse Pencak Silat Bond) voor de Indonsische vechtkunst Pencak Silat plaats. Ook Satria Mudo Indonesia uit Hoofddorp was van de partij. De competitie was niet mals, maar toch wisten nagenoeg alle deelnemers uit Hoofddorp zich naar een plek op het podium te knokken. Een hele mooie dag voor sportschoolhouder Cherry Smith en zijn pupillen.

In de categorie jeugd meisjes wisten Nia dos Ramos en Merel Hulsman brons en zilver te bemachtigen. Bij de jeugd jongens werden er in grote poules met mooi spel en doorzettingsvermogen tegenstanders opzij gezet. Dit resulteerde een prachtige finale partij het Nederlands kampioenschap voor Jaino Haitjama. Voor Ramos, Yuen was er brons, Gauri behaalde zilver. Hoewel verdienstelijk gevochten was er ditmaal geen eremetaal voor Jessie Yuen en Joep de Liefde.

Bij de junioren dames kwam Sanne de Liefde net te kort en moest genoegen nemen met een vierde plek. In de senioren dames klasse -60kg werd Samantha van Roosenbeek, vorig jaar nog WK-ganger in Thailand, onfortuinlijk in de halve finale uitgeschakeld. Een uitstekende partij leverde haar echter wel een bronzen medaille op. Lisa Maartens liet al meerdere toernooien zien in goede vorm te steken en bekroonde haar harde werk met een geweldige prestatie: Nederlands kampioen bij de dames -65kg. Met dit resultaat klopt zij nu nadrukkelijk op de deur bij het Nederlands Team.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie