Een fijn huis met een tuin van 35 meter diep

3 december 2013 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Het Huis van de Week staat dit keer in Zwanenburg; aan de Essenlaan 92. Het is een eengezinswoning in het rustige gedeelte van Zwanenburg, nabij het centrum en het 'Park Zwanenburg'.

Jan en Netty wonen er al 30 jaar. "We komen alle twee uit Amsterdam", vertelt Netty. "In eerste instantie zijn we naar Zaandam verhuisd, maar van de tunnel en de files kregen we al snel genoeg. Toen zijn we hier terecht gekomen en ik moet zeggen 'het jasje paste direct'. Het is zo'n leuk huis. Ik ga alleen steeds slechter lopen en de trap wordt een probleem. Nu hebben we besloten om samen nog een keer ergens opnieuw te gaan beginnen. Nu kan het nog. Maar het zal zeker heel erg lastig zijn om straks weg te gaan en hier alles achter te laten."

Zwanenburg zelf is een knus dorp; het centrum heeft een grote diversiteit aan winkels die voorzien in de dagelijkse behoeften. Verder is er een tennis- en voetbalvereniging. Op fietsafstand ligt het recreatiegebied Spaarnwoude. Amsterdam en Haarlem zijn in minder dan 10 minuten bereikbaar. De diverse uitvalswegen zijn zo bereikt, hetzelfde geldt voor Schiphol.

"We wonen in een leuk en rustig straatje", vertelt Jan. "Naast ons zijn net nieuwe buren gekomen, een jong gezin. Daar zijn deze huizen ook bijzonder geschikt voor. Ons huis heeft drie slaapkamers en een grote zolderkamer met dakkapel. De woonkamer is lekker licht en de keuken is apart. Dat zie je tegenwoordig niet meer zo veel, maar wij vinden het prettig. Vanuit de keuken is de bijkeuken met lichtkoepel bereikbaar en daar is de wasmachine. Wij zijn altijd wel heel zuinig geweest op ons huis en jaarlijks onderhoud gepleegd. We hebben het dit jaar nog aan de buitenkant helemaal laten schilderen. Maar je kunt het huis groter maken, als je wilt. De woonkamer kan aan de achterzijde uitgebouwd worden. De tuin is daarvoor groot genoeg."

Dat is de tuin zeker! Maar liefst 35 meter diep! De bestrating is door een architect gedaan, de beplanting hebben Jan en Netty altijd zelf bijgehouden. "We hebben in het begin ook nog wel een stukje moestuin gehad", vervolgt Jan. "Maar we doen ook nog veel vrijwilligerswerk en dan schiet de tuin er vaak bij in. Dus nu alleen maar mooie bloemen en planten. Je hebt er nu weinig werk aan. Door de enorme diepte van de tuin, kun je altijd in de zon of in de schaduw zitten. We hebben aan de voorzijde een markies en aan de achterzijde een groot zonnescherm. Verder zijn alle ramen voorzien van horren.

In de tuin is een kleine stenen berging bij het huis en een houten berging achterin de tuin. Via een achterom is de tuin goed bereikbaar even als de garagebox. Die hoort niet bij het huis, maar die is wel apart te koop. het is wat Netty zegt, we hebben hier met heel veel plezier gewoond. We zijn er van overtuigd dat de volgende bewoners dat ook zullen doen."

Voor meer informatie:

www.all-in.nu

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie