Gemeente tekent intentieovereenkomst met parochiebestuur Halfweg

4 december 2013 om 00:00 Nieuws

HALFWEG - Burgemeester Heiliegers tekent namens de gemeente op 6 december een intentieovereenkomst met het bestuur van Onze Lieve Vrouw Geboorte-parochie in Halfweg.

De overeenkomst vormt de basis voor overleg tussen de gemeente en het parochiebestuur over opwaardering en gedeeltelijke herontwikkeling van het terrein en de gebouwen van de parochie aan de Dr. Schaepmanstraat. Vóór de zomervakantie van 2014 willen de gemeente en het parochiebestuur vaststellen of (her)ontwikkeling haalbaar is. De uitkomst wordt vertaald in de op te stellen gebiedsvisie dorpskern Halfweg.

Onderdeel van de Intentieovereenkomst is een globale visie. De globale visie geeft op hoofdlijnen aan welke delen van het terrein (her)ontwikkeld kunnen worden. Er zijn vlakken bepaald met zoekruimte voor nieuwe woningen. Daarbij is aangegeven dat de huidige ontmoetingsruimte, voormalige kosterswoning en voormalige pastorie voor wonen en werken ingezet kunnen worden. Ook wordt onderzocht of naast de parochiekerk een brede school kan worden gevestigd. De globale visie bevat een kaart beeldkwaliteit. Hierop zijn bestaande en te behouden waarden aangegeven en aandachtspunten benoemd voor de herontwikkeling.

De inwoners Halfweg wordt ook in 2014 gelegenheid geboden hun ideeën kenbaar te maken over de op te stellen gebiedsvisie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie