'Strudelfest is echt ons festival'

4 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De naam Strudelfest was dan misschien geboren uit een grap, inmiddels staat deze verbastering van Stroet wel garant voor een gevarieerd dans- en muziekfestival. De vijfde editie wordt gehouden in Duycker, de organisatie is in handen van Daniël en Jorn (Stroet), en er wordt gerekend op meer dan 500 bezoekers.

Die krijgen tijdens het indoorfestival, verdeeld over drie zalen en de hal, van 17 uur tot de volgende ochtend 4 uur, een heel groot programma aangeboden met Metall, Dance en Rock & Roll. Er treden lokale bandjes op en er zijn namen die al nationaal en internationaal faam hebben gemaakt. Denk aan namen als Nobody Beats the Drum en Pay No Respect (UK). Lokale acts zijn onder andere Thom van Riel, Hibakusha en tech.fabrik.

Strudelfest begon overigens met een kampvuurtje in het Haarlemmermeerse Bos waar de jeugdvrienden Daniël en Jorn (nu respectievelijk 23 en 24) al heen en weer pratend en muziekmakend op het idee kwamen er maar eens een groot tuinfeest van te maken. En groot werd het. Vier dagen lang konden vrienden genieten van muziek, games, video's, cabaret én een heel goede sfeer. Het jaar daarop werd het een ééndaags festival bij Marcella van Altena met meer bands en nog meer vrienden. "Wij houden allebei van muziek en van een goed feest en wat wij deden was er nog niet in Hoofddorp", blikt Jorn terug. "En vervolgens vroeg Duycker of we het festival daar wilde houden. Een pracht kans natuurlijk." Voor beide Hoofddorpers (de een studeert nog, de ander heeft een full time baan) betekent het onder andere dat ze een prachtige locatie hebben, kunnen terugvallen op een prima organisatie, dat de techniek verzorgd is en dat zij zelf nog meer tijd kunnen besteden aan het programmeren en het festival zelf. Hetgeen niet wegneemt dat ze met het vele voorwerk nog steeds bijna een jaar bezig zijn. Maar ze hebben het er graag voor over.

"Dit is echt ons festival, zoals wij het willen. Met heel ruimte voor lokale bandjes die veelbelovend aan het werk zijn (Daniël en Jorn scouten de bandjes zelf) maar ook voor bandjes die het al gemaakt hebben. En er is veel ruimte voor verschillende vormen van Dance. Echt, het is een prachtige mix van muziek en dans."

Strudelfest, zaterdag 7 december, met 17 bands, 9 dj's, 3 singer-songwriters en vier kunstenaars.

Kaartverkoop (10 euro excl.) aan de deur vanaf 16.30 uur bij Duycker. Zie tevens www.duycker.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie