'Tijd en aandacht voor het individu'

5 december 2013 om 00:00 Nieuws

Biemond Manuele Therapie E.S.®

HAARLEMMERMEER - Veel mensen hebben te maken met klachten aan het bewegingsapparaat waar niet direct een oorzaak voor te vinden is. Veel van deze klachten zijn vaak het gevolg van het niet optimaal functioneren van één of meerdere gewrichten. Voor het behandelen van dit soort klachten kunnen deze patiënten per 1 oktober terecht bij de praktijk Biemond Manuele Therapie E.S.®, van Henk Jan Biemond. De praktijk is gevestigd in Gezondheidscentrum Toolenburg aan de Markenburg in Hoofddorp.

"De Manueel Therapeut E.S.® richt zich in de behandeling zowel op de oorzaak als op de gevolgen van de klachten", legt Henk Jan uit. Nadat hij meerdere jaren als fysiotherapeut heeft gewerkt, is hij in 2012 afgestudeerd als Manueel Therapeut aan de School voor Manuele Therapie Utrecht. "Deze manier van behandelen heeft over het algemeen zeer goede resultaten"

Naast een praktijk in Sassenheim is nu een tweede locatie in Hoofddorp is gestart. De toevoeging E.S. staat voor 'EggShell' wat wil zeggen dat de behandeltechnieken zo zacht zijn dat een eierschaal niet zou breken. Voorafgaand aan de behandeling wordt, naast een uitgebreide intake, een analyse gemaakt van meest ideale en efficiënte manier van bewegen van de patiënt. Binnen de Manuele Therapie E.S.® worden dit de voorkeursbewegingen genoemd. "Vervolgens worden tijdens de behandeling vrijwel alle gewrichten van het lichaam gemobiliseerd op een manier die uniek is voor het lichaam", gaat Henk Jan verder. "De mobilisaties worden op een gedegen maar subtiele en pijnvrije manier uitgevoerd. Er wordt in deze behandelwijze niet gemanipuleerd of 'gekraakt'. Dit maakt de behandeling geschikt voor jong en oud. Na de behandeling is het effect hiervan meestal direct waarneembaar. Na 2 tot 4 weken wordt eventueel een vervolgbehandeling gepland."

In de periode tussen twee behandelingen heeft het lichaam de tijd om te wennen aan een andere manier van bewegen, waardoor geïrriteerde en pijnlijke weefsels kunnen herstellen. Meestal zijn 3 tot 5 behandelingen nodig om de klachten te verhelpen, dan wel te reduceren.

"Ervaart de patiënt pijnklachten, al dan niet in combinatie met bewegingsbeperkingen, aan het bewegingsapparaat, dan kunnen zij overwegen om een afspraak bij mij te maken. Enkele voorbeelden van klachten zijn nek- en rug klachten, schouderklachten, arthrose, hoofdpijnklachten, bepaalde vormen van duizeligheid of sport- en werkgerelateerde klachten. Indien u twijfelt of u met uw klachten bij mij terecht kunt, bel of mail dan gerust."

Henk Jan Biemond is gecertificeerd lid van de Vereniging van Manueel Therapeuten, de VMT. Meer informatie over de praktijk en deze behandelmethode kunt u vinden op de website.

Biemond Manuele Therapie E.S. ®

Markenburg 137

2135 DX Hoofddorp

Tel: 06-48 61 91 77

www.biemondmanueletherapie.nl

info@biemondmanueletherapie.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie