HAP-lijsttrekker Marjolein Steffens blij met kieslijst

5 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Fractievoorzitter Marjolein Steffens-van de Water wordt maart volgend jaar opnieuw lijsttrekker van de lokale partij HAP bij de gemeenteraadsverkiezingen. Het is de derde keer op rij dat de Vennepse de kar trekt voor de Haarlemmermeerse Actieve Politiek.

Marjolein Steffens noemt het bijzonder dat ze weer het vertrouwen heeft gekregen van haar partij. "Er waren 30 á 35 leden die hun stem hebben uitgebracht. Mijn uitverkiezing heeft dus voldoende draagvlak bij onze leden."

Van de zittende raadsleden had Betty Wensing al eerder aangegeven niet meer terug te willen keren als raadslid. Zij heeft bijna 12 jaar in de raad gezeten. De ervaren politica krijgt een andere taak bij de HAP.

De andere raadsleden, Peter van Groenigen en Ron Heimerikx, willen nog wel een periode van 4 jaar door. Ze staan op 2 en 3 op de kieslijst. Op 4 staat huidig fractieassistent Tim van Essen. Hij heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan.

De lijst bevat verder opvallende namen. Voor een deel zijn het 'overlopers' van andere partijen, zoals Chris Groothand (ex-PvdA), Johan Rip (ex-CDA) en Henk van Steenis (ex-SP).

Marjolein Steffens is niet verbaasd over hun komst. "Landelijk opererende partijen zijn vaak gespitst op landelijke thema's. Terwijl wij juist op lokale thema's gericht zijn. Dat spreekt mensen aan."

Andere nieuwkomers op de lijst zijn de ondernemers Brigitte van der Erve uit Badhoevedorp en Sophie van de Meeberg uit Overbos. Een opvallende naam op de lijst is ook die van de vroegere voorzitter van de gemeentelijke Rekenkamercommissie, Ap Reinders. Steffens: "Het is inderdaad een opvallende kandidaat, ook voor ons. Hij heeft keurig gewacht tot een jaar na zijn vertrek bij de rekenkamer."

De HAP maakt volgende week haar verkiezingsprogramma bekend.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie