Lichtjestocht door Getsewoud

6 december 2013 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - In de wijk Getsewoud vindt zaterdag 14 december voor de derde keer een kerstwandeling plaats. De wandeling start tussen 18 en 19 uur bij het Zomerpark, hoek Laan van Gildestein. Daar is ook een herberg ingericht. De organisatie is in handen van CrossPoint, waar Taco Koster de predikant is.

De eerste kerstwandeling vond plaats is december 2011 en was een spannend experiment waar ruim 750 wandelaars op af zijn gekomen. In 2012 deed bijna het dubbele aantal bezoekers mee aan de kerstwandeling. En terwijl de kerstballen nog nauwelijks waren opgeruimd, begonnen in februari de voorbereidingen voor 2013 alweer. Want het enthousiasme om wijkbewoners iets te laten ervaren van het grote cadeau dat kerst is, is niet minder, maar juist groter geworden. Het thema van de kerstwandeling 2013 sluit hier dan ook mooi bij aan; “Kerst; een cadeau”.

Meer dan 130 vrijwilligers werken mee aan deze kerstwandeling, lokale bedrijven sponsoren met apparatuur en diverse spullen. De route zal sfeervol verlicht worden door 2000 kaarsjes en leidt langs verschillende taferelen; een jong meisje dat haar verloofde moet vertellen dat ze zwanger is, keizer Augustus die druk bezig is om zijn rijk zo groot mogelijk uit te meten en daar niets aan gelegen laat om er zelf beter en nóg rijker van te worden, een engelenkoor dat de engel bij valt die zojuist de herders goed nieuws heeft gebracht. Natuurlijk ontbreken ook de wijzen niet, zij volgen de ster om zo bij het pasgeboren koningskind te komen en hem te kunnen overladen met prachtige geschenken. En het pasgeboren koningskind? Dat vinden we in een stal, in doeken gewikkeld. Na deze ‘bijbelse taferelen’ komen de wandelaars uit bij de herberg, hier krijgen ze iets warms te drinken en kan er nagepraat en nagenoten worden terwijl een band live kerstmuziek speelt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie