Ongelukkige nederlaag Hoofddorp (zat)

8 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Halverwege was het nog 0-0 en daar mocht Hoofddorp het meest blij mee zijn, vertelde Jim Groot. "HBC creëerde de meeste kansen en raakte twee keer de paal maar ook wij creëerden kansen. We speelden goed maar HBC had misschien wel een voorsprong verdiend. Na rust was dat anders. Toen Paul de Bruijn de score opende was dat verdiend: 0-1. Een minuut later kon Paul alleen op de keeper af. Maar de keeper deed het uitstekend waardoor Paul in een te moeilijke hoek terecht kwam.

De vlagger van HBC stak werkelijk bij iedere bal die wij in voorwaartse richting speelden zijn vlag omhoog. Dat was een aantal keer terecht maar ook een aantal keer absoluut niet terecht. De scheidsrechter ging wel iedere keer mee met het vlagsignaal. Daarom is het ook zo zuur dat de gelijkmaker van HBC na een buitenspelsituatie werd gescoord. Nu vlagde onze grensrechter maar de scheidsrechter floot niet.

In de 77e minuut werd het 2-1, dat was een goed uitgespeeld doelpunt. Ik vind dit toch een ongelukkige nederlaag. Halverwege mochten we niet mopperen, maar als wij na de 0-1 ook meteen 0-2 scoren dan wil ik het nog wel eens zien en de gelijkmaker was buitenspel. Volgende week tegen RCH gaan we drie punten pakken, daar ben ik van overtuigd."