Cruciale overwinning Van Groningen KIOS

8 december 2013 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Het nog puntloze de Corvers kwam afgelopen weekend op bezoek bij KIOS. Er moest dus gewonnen worden. Dat gaf extra druk, maar de Vennepse spelers en speelsters gingen daar goed mee om. KIOS nam steeds een kleine voorsprong, zag de Hilversummers vervolgens elke keer terugkomen, maar in de tweede helft werd dan toch het beslissende gat geslagen en behaalde Van Groningen KIOS een belangrijke 15-11 overwinning

Nadat er in de eerste helft een 3-0 en een 6-3 voorsprong door de Vennepers was weggegeven waren het Remco Wullems en Max Blom die de thuisploeg naar een 8-6 ruststand schoten. De Corvers gaven echter nog niet op. Via Stephan Janszen en Lilian Heemstra hield KIOS twee punten voorsprong.

Met een fraaie one-hander zette de 'man of the match' Stephan Janszen vervolgens de zaal in vuur en vlam. Max Blom en Remco Wullems gingen in die flow mee en sloegen het beslissende gat, waarna Perry Kool en Tamara Haagsman de voor iedereen bevrijdende goals maakten. De Venneperse korfballers pakte hiermee een belangrijke 15-11 overwinning.