Utrecht te sterk voor heren Carni Flora VCH

8 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Een thuisnederlaag voor de heren van Volleybal Club Hoofddorp tegen de titelkandidaat uit Utrecht. Met een verdiende 4-0 overwinning voor de bezoekers had VCH dit keer weinig in te brengen.

Bij het inslaan werd al direct duidelijk dat Utrecht over een ploeg met veel aanvalskracht beschikt. Direct in de eerste set maakten de Utrechtse heren duidelijk dat de ploeg ook verdedigend en serverend meer dan uitstekend voor de dag kon komen. VCH startte met veel energie aan de wedstrijd en wist een kleine voorsprong te pakken. Hard werkend en met veel aanvallen door het midden verschalkten de Hoofddorpers de Utrechtse verdediging. Aan de andere kant van het net echter wist het team uit de Domstad de service-passing van VCH danig te ontregelen waardoor de stand in de set tot 16-16 gelijk opliep. Vanaf dat moment plaatste VV Utrecht echter een tandje bij, met name in de service, en wist in korte tijd uit te lopen en de set met maar liefst 25-18 te winnen.

De tweede set verliep zoals de eerste. VCH volleybalde goed mee, maar liet wel een gat van een viertal punten vallen en kon helaas niet meer aanpikken. Met een 19-23 achterstand wist het team van Jon Lochtenberg nog tot 22-23 terug te komen en leek nog van alles mogelijk. Twee slordige fouten gooide helaas roet in het eten en zo stond het, met 25-22, 2-0 voor de Utrechters.

In de derde en de vierde set probeerde de coach van Carni Flora heren 1 met de nodige wissels de wedstrijd nog te keren, maar ook de wissels konden geen vuist maken tegen het gedegen spel van de tegenstanders. Met 25-16 en 25-14 ging VCH op het scorebord hard onderuit, al was dat qua veldspel minder het geval. VV Utrecht was de Hoofddorpers op alle fronten de baas en wordt inmiddels gezien als de grootste titelkandidaat in de promotieklasse.

Ondanks het 4-0 verlies gaat VCH met een veilige zevende plaats in de competitie de winterstop in. In het nieuwe jaar treden de mannen uit Haarlemmermeer aan tegen Zaanstad, een tegenstander waar het nog een appeltje mee te schillen is.