Jeugdexcursie ‘Overwinteren in de duinen’

8 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De Jeugdnatuurclub van heemtuin De Heimanshof gaat zondagmiddag 15 december op ontdekkingstocht naar de Amsterdamse Waterleidingduinen. De kinderen en hun ouders gaan uitzoeken hoe planten en dieren daar de winter doorkomen.

Daarbij komen vragen aan de orde als: wat doen ze tegen de kou en waarom blijven sommige bomen wel groen en andere niet? De dieren hebben geen huis met verwarming zoals wij. Hoe zorgen ze ervoor dat ze het warm hebben? De kinderen gaan op speurtocht om antwoorden te vinden op deze vragen. Hun ouders mogen mee.

Ook kinderen die geen lid zijn van de Jeugdnatuurclub kunnen mee met de speurtocht. Verzamelen is om 13 uur op de Wieger Bruinlaan 7 (ingang NMCH) in Hoofddorp of 13.45 uur bij ingang Pannenland bij Vogelenzang. Wel goede wandelschoenen of laarzen meenemen, een verrekijker (als je die hebt), warme kleren, een plastiek zak om op te zitten, een potlood of pen en evt. een pakje drinken. Als je een jaarkaart hebt voor de Amsterdamse Waterleidingduinen, neem die dan ook mee. De excursie duurt tot circa 16.30 uur. De kinderen zijn dan rond 17 uur terug bij De Heimanshof.

Het is mogelijk om bij Pannenland op eigen kosten na afloop nog een pannenkoek te eten in Boshut ’t Panneland (kosten circa 7 euro en drinken 2 euro. Parkeerkosten bedragen € 2,-.

Voor meer informatie en aanmelding: Ans Röling, jw.roling@quicknet.nl of 06 20002896

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie