TABA tegenvaller voor DIOS

8 december 2013 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Na twee duels waarin DIOS in de laatste minuut een kostbaar tegendoelpunt incasseerde zag Dave Lange zijn jongens tegen TABA slecht starten. "Binnen een minuut verdedigden we veel te slap zodat een tegenstander zijn mannetje uit kon kappen. Zijn schot kwam ook nog eens over een polletje en zo was Mark de Kooker kansloos: 1-0.

Gelukkig pakten de jongens het goed op, we kregen meer grip op de wedstrijd en we creëerden zeker drie honderd procent kansen. Marc van der Giessen wachtte iets te lang, Aron Mets schoot niet hard genoeg in en Jesse van Wees had na een vrije trap van Milan van Groenigen de pech dat de keeper hinderlijk in de weg lag. Mark de Kooker voorkwam een tweede tegengoal en Aron Mets zag nog een kans gestopt worden.

In de rust had ik niet zoveel aan te merken. We creëerden kansen genoeg en als we zo doorspeelden dan kwamen de doelpunten er ook wel. Maar alle tips en tops ten spijt scoorde TABA in de vierde minuut na rust de 2-0 na een crossbal waarvoor ik nog zo gewaarschuwd had. Richard de Graaf kwam in het veld en een minuut later scoorde hij koppend de 2-1.

We gingen er eens goed voor zitten maar in plaats van de verwachte gelijkmaker werd het 3-1 na een diagonale lage vrije trap van TABA. Toen knakte er iets in het team. Het werd ook nog 4-1. Op de werklust heb ik niets aan te merken, de verbeterpunten zijn het afmaken van onze kansen en we geven de doelpunten veel te gemakkelijk weg. Tegen Heemstede moet dat volgende week al beter, dan kunnen we 21 december met vertrouwen naar koploper Vogelenzang afreizen."