Gezocht: tractor voor Gambia

9 december 2013 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - De stichting Water voor Gambia met daarin een aantal voor het goede doel actieve Vennepers is hard op zoek naar een tractor voor het noodlijdende dorpje Sika in Gambia. Grote man achter de actie is Kees Honcoop.

De eigenaar van Honcoop Tweewielers werd enkele jaren terug tijdens een vakantie in Gambia gegrepen door de armoede die hij daar zag. Sindsdien probeert hij de bevolking van het dorpje Sika op zoveel mogelijk manieren te steunen.

Hij probeert zijn personeel, familieleden, kennissen, klanten en zoveel mogelijk andere plaatsgenoten te mobiliseren voor het goede doel. De afgelopen zeven jaar werden er al containers met kleding en andere hulpgoederen richting Afrika gestuurd. Ook werden waterputten geslagen en scholen gerepareerd.

Sika is een uitgestrekt dorpje van zo’n zesduizend inwoners. “Water is ontzettend belangrijk in verband met malaria en andere ziekten”, legt Honcoop uit. “Overstromingen zoals wij vorige week hadden na die storm zijn hier uitzondering, maar daar normaal. Zo’n dorp kan dan zomaar drie, vier maanden van de buitenwereld zijn afgesneden, met alle gevolgen van dien. Met een tractor kunnen de wegen beter worden geëgaliseerd, waardoor Sika volgende keer tijdens zo’n overstroming wèl bereikbaar blijft.”

De Vennepse fietsenmaker hoopt dat iemand in Haarlemmermeer nog ergens een oude tractor over heeft voor het goede doel. “Er zijn zoveel boeren in de polder, als iemand in een hoekje van de schuur een tractor - maakt niet uit hoe oud - over heeft, dan kan daar heel veel goed werk voor die mensen mee worden gedaan.”

Wie geen tractor heeft, maar de Gambia Groep in Nieuw-Vennep op een andere manier wil steunen (bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te verrichten of goederen of geld te doneren) kan daarover contact opnemen met Kees Honcoop, via (06) 41 45 23 56.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie