Piet Daalman heeft nu eigen boek

10 december 2013 om 00:00 Nieuws

LISSERBROEK - Piet Daalman, ondanks zijn pensionering nog steeds heel actief, is vereeuwigd. Niet in een schilderij of kunstwerk, maar in een boek. Zijn eigen boek, wel te verstaan. De titel is veelzeggend: De Rolstoelridder.

Wie naar de erelijst van Piet Daalman kijkt, met al die werkzaamheden in het reguliere bedrijfsleven en de wereld van de vrijwilliger, kan zich haast niet voorstellen dat diezelfde Piet Daalman al een groot deel van zijn leven gekluisterd is aan een rolstoel. Maar ga met hem in gesprek, leer hem een beetje kennen en je gaat steeds beter begrijpen dat Piet Daalman al die activiteiten ís. Echtgenoot en vader (én opa), werknemer, raadslid, valbondslid, voorzitter vv Kagia, man achter Meerquiz en ga zo nog maar even door.

"Je moet niet leven met het idee wat je niet kunt, maar met wat je wel kunt." Het is een levenswijsheid die de Lisserbroeker past als een maatpak. Net zoals de uitspraak 'je geluk plukken waar je bij kunt'.

Het idee ooit nog eens zijn levensverhaal op te schrijven en in boekvorm uit te geven, past daar helemaal in. En toen MeerWaarde het initiatief startte van het levensboek (vertellers en schrijvers worden aan elkaar gekoppeld) kwam die wens wel heel erg op grijpafstand. Hij maakte kennis met Jennifer Heijtel, er volgden wat oriënterende gesprekken en vervolgens gingen beiden aan het werk. Piet Daalman had al heel wat voorwerk gedaan, vulde dat aan, zocht foto's op en mailde, Jennifer voegde alles netjes bij elkaar,redigeerde het geheel en kwam tussendoor regelmatig naar Lisserbroek om de voortgang te bespreken.

Zo'n zes maanden duurde het proces en precies op de dag van zijn 69e verjaardag stond niemand minder dan Jennifer Heijtel met een speciaal cadeau voor de deur van huize Daalman. Precies zoals zijn kinderen dat hadden geregeld, uiteraard zonder medeweten van vaders. Overigens wel allemaal dankzij de geweldige medewerking en inzet van EZbook te Blaricum, wil één van de dochters nog even benadrukken.

"Echt, ik was ontzettend verrast. Wat een mooi cadeau", laat Piet Daalman weten met zijn eigen levensverhaal in ongeveer 80 bladzijden in de buurt. De titel 'De rolstoelridder' zegt genoeg. "Dit is mijn boodschap."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie