Jaar van de Sport meer dan alleen sport

11 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Er komt volgend jaar definitief een Jaar van de Sport. Sportwethouder Adam Elzakalai zei dinsdag tijdens het wekelijkse gesprek met de pers dat die titel meer betekent dan alleen extra aandacht voor sport. De schijnwerpers staan ook op meer bewegen en gezond eten en drinken.

De opzet van alle aandacht is om inwoners meer te laten bewegen. Onderzoek leert dat Haarlemmermeerders gemiddeld wel veel aan sport doen, maar naar verhouding nog te weinig bewegen. Ze pakken liever de auto dan de fiets om 's avonds nog even snel boodschappen te doen.

Wethouder Elzakalai wil dat extra bewegen bevorderen door in de wijken extra sportvoorzieningen te realiseren. Hij heeft dat vorige week ook besproken met de gemeenteraad. De wethouder gaat nu onderzoeken waaraan precies behoefte is.

Elzakalai zei dinsdag dat 2014 bij uitstek een geschikt jaar is om sport te promoten. Er worden niet alleen grote internationale sportevenementen gehouden zoals de Olympische Winterspelen in Rusland en de WK-voetbal in Brazilië, maar Haarlemmermeer wordt zelf twee belangrijke sportcomplexen rijker. Komend voorjaar gaan zowel het sportcomplex Koning Willem-Alexander als het nieuwe honkbalstadion van Vaessen Pioniers open. Wethouder Elzakalai noemde beide complexen nu al de 'iconen' van de Haarlemmermeerse sport.

Het Jaar van de Sport krijgt een eigen beeldmerk, maar dat is nog niet klaar. Op 4 jnauari is er een 'ijskoude kick-off', maar daar wordt later meer over bekend. Het speciale sportjaar kost de gemeente geen extra geld. Alle activiteiten kunnen uit de bestaande budgetten worden betaald.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie