Vorderingen Vijfhuizen Rally Team Noordkaap Challenge 2013

12 december 2013 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Iris Vogel, Bas Streutgers en Ton Stokman uit Vijfhuizen doen mee aan de Noordkaap Challenge en proberen onderweg zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Serious Request. De totale opbrengst van de actie is bestemd voor de strijd tegen kinderdiaree in de wereld.

Exclusief voor HCnieuws.nl houdt Iris een dagboek bij:

6 december 2013

Onderweg naar de start in Hilversum al sneeuw. Goed voorproefje van wat komen gaat. In Hilversum ontvangen met het roadboek, een warme muts, een isolatiedeken en soort instant voeten- en handenheater. Mooi gezicht al die opgetuigde auto's!

Mijn eerste challenge was thuis al begonnen. Van Ton mocht ik kiezen; of de hele dag m'n zonnebril op, of de hele dag mijn muts op in een warme auto...aangezien het wat lastig rijden is met je zonnebril op in het donker, heb ik toch maar voor de muts gekozen. Later hebben we Giel Beelen de Biermusketiers laten noemen zijn uitzending, challenge nummer 2 volbracht!

Nog even met z'n allen in de koelcel gestaan om alvast aan de kou te wennen, en op naar Leeuwarden, naar het FBTO-plein waar we ontvangen werden met een lunchpakketje, een welkomstwoord en de volgende challenge ( voor alle teams): ruil de drie items uit de rugzak voor een ander item dat meer waard is, en breng zo drie items met veel waarde weer terug naar Leeuwarden om die te laten veilen. De opbrengst daarvan gaat weer naar het goede doel.

Ton zorgde voor het FBTO-plein al voor onze eerste ruil: een Fries klompje werd een warme muts. Met deze buit op zak vertrokken we nu echt, op naar de Noordkaap!

De tocht begon al bar; regen, sneeuw, hagel, en wind, heel, veel wind. Het is maar goed dat die Pajero zo gestroomlijnd is...:)

Onderweg regende het whatsapp-jes. De ene ging bij Duitsland lekker plankgas en veel snelheid maken, de ander ging in Nederland al plankgas en haalde net 100 km per uur. Onze Pajero haalde wel 142 km per uur!! Gedurende 1 seconde lang...De rest van de tijd zwalkten we over de weg door al die windstoten. Nieuw bericht: de veerboot vaart niet vanwege de wind. Maakt niet uit we zouden toch de brug nemen. Een tijd later zaten we lekker te eten en haalden we wat meer berichten binnen: de brug gaat om negen uur dicht. Shit, die zouden we nemen. Eten snel naar binnen en gaan! Tegen de tijd dat we bij de brug aankwamen was die gewoon open, gelukkig. Brug over en op naar Kopenhagen. Gearriveerd om 21:15 uur. Andere teams waren minder gelukkig: een aantal met panne en een aantal die overal om hen heen auto's zagen crashen en die daardoor grote vertraging opliepen. Maar gelukkig waren zijzelf en hun auto ongedeerd.

In Kopenhagen zijn we met een gids de wijk Christiana in geweest. Een soort vrijstaat binnen Kopenhagen, waar de inwoners zelf beleid maken, hun huizen bouwen en maar 1 soort, en daar zijn ze erg trots op, criminaliteit hebben: wiet verkopen. Erg leuk om te zien en echt iets om in de zomer nog eens te gaan bekijken.

7 december 2013

6:30 uur vertrokken naar Stockholm. Aardig wat sneeuw onderweg, later klaarde het gelukkig weer op. Al met al lekker gereden en op tijd bij de boot. Onderweg de locatie van de teams op ctrackweb gevolgd en we lagen in de voorhoede!

De boot was een beleving op zich. Dronken Finnen, opgedirkte dames, en een supergoedkope hut. Lekker dicht bij de motor op dek min 2. Qua locatie om zeeziekte te voorkomen echt geweldig (de wind was heftig en het slingeren op de hogere dekken dus ook), maar voor de rest de slechtste locatie ever; gedreun van de motor en 35 graden of meer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie