Weer schaatsbaan in Getsewoud

12 december 2013 om 00:00 Voorpagina

NIEUW-VENNEP - Getsewoud krijgt dit jaar weer tijdelijk een schaatsbaan. Van 20 december tot 5 januari kan er op het Händelplein volop geschaatst worden.

In 2009 lag er ook al eens een ijsvloer op het plein tussen de winkels, net als in 2005. Ter ere van het 15-jarig bestaan van Getsewoud wil de wijkraad dit succes nog eens herhalen. Verschil is echter dat er deze keer uit duurzaamheids- en kostenoverwegingen geen kunstijs komt, maar een kunststof schaatsbaan.

De tijdelijke schaatsbaan wordt betaald uit het wijkbudget van de gemeente, door de winkeliersvereniging Getsewoud en twintig subsponsoren. Monique Beelt: "Zoiets brengt echt sfeer in de wijk tijdens de kerst. Iedereen, van jong tot oud, zie je met een lach op en om die baan staan." Beelt krijgt als vice-voorzitterdan ook elke winter weer van alle kanten steevast de vraag 'komt-ie nog?' Schaatsen en gezelligheid gaan in Getsewoud al jaren hand in hand.

Primeur

De kunststofplaten waaruit de ijsbaan wordt opgebouwd zijn volgens een nieuw procédé vervaardigd. Nieuw-Vennep heeft daarmee een landelijke primeur, want niet eerder werd er een vijfde generatie kunststof-schaatsbaan in Nederland neergelegd.

Vertegenwoordigers van de wijkraad en activiteitenteam Getsewoud hebben de ijsbaan al uitgeprobeerd. Monique Beelt daarover: "Eerlijk gezegd had ik vooraf mijn bedenkingen. Ik dacht: ik ga alleen energie in dit project stoppen als het echtgoed schaatst. "Vooral op goed geslepen schaatsen glijdt de baan volgens haar prima. De vloer mag overigens alleen met ijshockeyschaatsen worden betreden; ter plaatse kunnen die eventueel gehuurd worden.

De baan opent vrijdag 20 december om 19 uur. Tot 5 januari kan er dan van 's morgens 10 tot 's avonds 21 uur worden geschaatst (op feestdagen tot 17 uur). De toegangsprijs bedraagt net als voorgaande jaren een euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie