12 december 2013 om 00:00 Nieuws

Beste redactie

In dit persbericht vragen wij schrijvers en vertellers van levensboeken voor ouderen in de gehele Haarlemmermeer.

Dit is een project van het sociaal cultureel werk voor ouderen van MeerWaarde.

Zou u dus zo vriendelijk willen zijn dit bericht in de eerstvolgende editie of ladder te plaatsen

Hartelijk dank!

Met vriendelijke groet,

Anneke Koenders

Sociaal Cultureel werker

023-5698865

anneke.koenders@meerwaarde.nl

Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

P Denk aan het milieu. Gelieve deze mail slechts af te drukken indien nodig en bij voorkeur dubbelzijdig.

MeerWaarde

Postbus 429

2130 AK Hoofddorp

023-569 8888

www.meerwaarde.nl <http://www.meerwaarde.nl/>

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

Schrijver en vertellers van levensboeken gevraagd

“Heel bijzonder en ik ben Meerwaarde bijzonder erkentelijk voor dit initiatief.

Mijn leven is voorgoed vastgelegd en ik ben er erg blij mee.”

Dit zijn de woorden van een verteller in het project Levensboeken van MeerWaarde. Hij geeft aan hoe blij hij is met het door een vrijwilliger recent vastgelegde levensverhaal in een mooi boek met naast zijn verhaal ook foto’s,

Het sociaal cultureel werk voor senioren van MeerWaarde kan ook u blij maken. Wij starten in januari 2014 weer een nieuwe ronde Levensboeken voor alle bewoners van de Haarlemmermeer boven de 65 jaar .

Vind u het bijzonder en leuk om samen met een getrainde vrijwilliger uw levensverhaal te laten schrijven voor uzelf, uw familie, kinderen of vrienden?

In een periode van ongeveer 4 tot 6 maanden maakt de vrijwilliger met u samen afspraken om uw persoonlijke levensverhaal vast te leggen. Als afsluiting maakt de vrijwilliger uw levensboek aangevuld met foto’s en andere documentatie. U bepaalt samen wat er in het boek komt en wat niet. Het boek is een persoonlijk eigendom en mag gebruikt worden zoals men wil. De enige kosten die er zijn, zijn de kosten voor het boek, en ook dat kan samen worden overeengekomen.

U hoeft niet geboren te zijn in de Haarlemmermeer om mee te doen, de enige voorwaarden zijn de leeftijd en dat u inwoner bent van de Haarlemmermeer.

Daarnaast zoeken wij vrijwilligers die het leuk vinden om voor een oudere een levensboek vast te leggen. Dit betekent een maal per week of per twee weken de verteller bezoeken, het verhaal vastleggen en uiteindelijk een boek maken. Vrijwillige schrijvers krijgen hiervoor een training van een dagdeel in januari, daarnaast kunt u ondersteuning krijgen bij het maken van een levensboek. Het prettige van dit vrijwilligerswerk is dat er binnen een kort tijdsbestek iets vastgelegd kan worden dat zinvol werk is voor de vrijwilliger en van grote waarde is voor de verteller.

Wilt u uw levensverhaal laten vastleggen of wilt u dit levensverhaal optekenen? Bel of mail in beide gevallen Anneke Koenders 023 5698865 of anneke.koenders@meerwaarde.nl

* * *

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u terecht bij anneke.koenders@meerwaarde.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie