Kersteditie GIG 2013 in De Meerse

12 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In de grote zaal van Schouwburg De Meerse is op zondag 22 december weer de jaarlijkse GIG, voor het eerst als kersteditie. Jonge talenten zorgen voor een unieke combinatie: ze tonen niet alleen hun veelzijdige talent, maar zetten zich ook heel bewust in voor de lokale samenleving.

De opbrengst van de toegangskaarten en privé donaties gaat, zonder aftrek van kosten, naar gezamenlijke projecten van het Adamas Inloophuis en Hospice Bardo. In samenwerking met het Spaarne Ziekenhuis zetten deze twee goede doelen uit Haarlemmermeer zich in voor mensen met kanker en hun naasten. Hierin staat de mens centraal en verdwijnt het ziek zijn (even) naar de achtergrond.

Leo Peeters-Weem, directievoorzitter Rabobank regio Schiphol: "Als coöperatieve bank is Rabobank Regio Schiphol nauw betrokken bij mens en samenleving. Jonge talenten hebben dromen en ambities. GIG daagt jongeren in de Haarlemmermeer uit om deze dromen en ambities waar te maken. Als lokale Rabobank zijn we er trots op een bijdrage te leveren aan talentontwikkeling van jongeren, zodat jongeren zich op cultureel gebied kunnen ontwikkelen. Tegelijkertijd helpen ze lokale goede doelen, echte betrokkenheid!"

Adam Elzakalai, wethouder cultuur: "Haarlemmermeer biedt kansen voor cultuur en ruimte voor ondernemerschap. Een actief cultuurbeleid past bij de ambitie en visie op cultuur van de gemeente. Cultuur is immers van ons allemaal. En GIG is ook een beetje van ons allemaal. Inmiddels telt de stichting GIG twaalf ambitieuze jonge mensen, die hun maatschappelijke betrokkenheid omzetten in daden. Ze steunen mooie doelen, gedragen door bijzondere mensen en zonder sponsoring kunnen deze mensen hun werk niet doen. De gedrevenheid van de GIG organisatie is een voorbeeld voor velen. Zij roepen jongeren op hun steentje bij te dragen, maar ook hun talent te laten zien aan het grote publiek."

Inmiddels hebben honderden GIG jongeren met kunstzinnige talenten hun steentje bijgedragen aan de lokale maatschappij en is lokaal talent ontplooid door GIG. Sommigen zijn geselecteerd voor conservatoria en andere kunstopleidingen, sommigen hebben nationale en internationale bekendheid verworven en velen doen via GIG voor het eerst benefietwerk.

Voor maar € 8.50 euro kunt u kijken naar GIG 2013 die groots wordt geopend door een koor van het conservatorium van Amsterdam en aangevuld wordt door lokale singer-songwriters, dansers, rappers, bands en andere kunstzinnige talenten. Ook zullen kinderkoren van basisscholen het Palet, de Tonne en de Albert Schweitzerschool optreden.

Kaarten te koop via de Meerse. Zie www.gighaarlemmermeer.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie