Meetpunt voor vlieglawaai in Floriande

13 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De geplaagde wijk Floriande in Hoofddorp krijgt een eigen meetpunt voor vlieglawaai. Een voorstel daartoe wordt vandaag besproken in de CROS (Commissie Regionaal Overleg Schiphol).

Dat maakte wethouder Cees Loggen van Luchthavenzaken donderdagavond in de gemeenteraad bekend. Meerdere fracties hadden kort ervoor al aangedrongen op een meetpunt in Floriande.

De raad besprak het eindadvies van de zogenoemde Alderstafel over het nieuwe geluidsstelsel voor vliegverkeer en andere maatregelen voor de toekomst van Schiphol. Daarbij was ook oud-minister Hans Alders zelf aanwezig. Hij gaf een presentatie over de overeenkomst die overheden, luchtvaartsector en bewonersgroepen vorige maand hebben gesloten.

Eén van de belangrijkste 'pijnpunten' uit het Aldersakkoord is de vaste bochtstraat die vliegtuigen boven Floriande vliegen. De wijk heeft daardoor veel geluidhinder.

Vrijwel alle fracties drongen er op aan deze kwestie nadrukkelijk op de agenda te houden. Hans Alders zei dat er aan 'zijn' tafel lang en indringend is gesproken over Floriande, maar dat de variant waarvoor is gekozen uiteindelijk de beste optie is gebleken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie