Ruime tussenwoning met een mooie breedte

13 december 2013 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Het laatste Huis van de Week in 2013 staat in Nieuw-Vennep. Aan de Oosterdreef 43, om precies te zijn. Het betreft een bijzonder goed onderhouden, ruime en lichte woning met een diepe voor - en achtertuin. De woning ligt op een mooie locatie met vrij uitzicht over de volkstuinen van Volkstuin Vereniging Nieuw-Vennep. Door de mooie breedtemaat hebben de kamers goede verhoudingen en zijn daardoor goed in te delen.

Carla en Adrie wonen er sinds 1975. "Toen hadden we uitzicht over de hele polder", vertelt Carla. "Pas veel later is het NS station gebouwd. Qua uitzicht maakt dat niets uit, maar wat gemak betreft wel. Het is ideaal; hooguit 3 minuten lopen en je stapt op de trein of de bus. Maar ook het dorp zelf -met winkelcentrum De Symfonie, scholen en kinderopvang- is allemaal snel en makkelijk bereikbaar. Het is een heerlijke plek om te wonen, vrij uitzicht en geen drukke weg voor de deur. Het is ook echt een fijn huis. Maar met vier slaapkamers is het voor ons toch wel te groot geworden. We willen liever wat kleiner gaan wonen en alles gelijkvloers."

De woonkamer is heerlijk licht. Aan de tuinzijde is de keuken. "Het is nog een echte Schreuder-keuken", vervolgt Carla. "Wij hebben destijds voor een keuken in een L-opstelling gekozen, want er is plaats genoeg. Het is een heerlijke keuken, met veel kastruimte. En je loopt zo de tuin in. Want naast de schuifpui in de kamer heeft de keuken ook een eigen deur naar de tuin." En die tuin is prachtig: bijna 15 meter diep en 6 meter breed. "Het is een tuin voor mensen zoals ik die niet van grasmaaien houden", lacht Adrie. "We hebben het onderhoud van de tuin gemakkelijk gemaakt. En er is een achterom, met een dubbele deur. Dat is reuze handig. Onze zoon had een motor, vandaar die extra grote deur. En via het achterom kom je in de Bosstraat, waar een grote speelplaats is voor kinderen. De vrijstaand stenen schuur in de tuin heeft ook dubbele deuren zodat een bakfiets of motor eenvoudig binnen gezet kan worden. En er is elektra."

Terug naar het huis. Op de eerste verdieping zijn drie ruime slaapkamers, de badkamer en een tweede toilet. Op de tweede verdieping is de voorzolder met wasmachine-drogeraansluiting en cv- opstelling. De riante zolderkamer met dakkapel is ingericht als hobbykamer, maar kan natuurlijk ook als vierde slaapkamer worden gebruikt.

"Het is altijd een kinderrijke buurt geweest", besluit Carla. "En dat is het nog. Er wonen vrij veel jonge gezinnen. Het is hier ook echt gezellig wonen. Maar ja, hoe moet je een gevoel verwoorden? Wij hebben het hier altijd heerlijk gevonden. Dat geldt ook voor onze kinderen. Maar nu zou het fijn zijn als we wat kleiner kunnen gaan wonen. Het is echt een gezinshuis en als men wil kan ook de woonkamer nog uitgebouwd worden. Er blijft dan echt nog genoeg tuin over. Wij hopen echt dat de volgende bewoners hier net zo zullen genieten als wij altijd hebben gedaan. En nog doen!"

Voor meer informatie:

www.woonaccent.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie