Toch geen parkeerheffing op zondagmorgen

13 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Kerkgangers die op zondagmorgen met de auto naar de Marktpleinkerk in Hoofddorp-centrum gaan, hoeven in het nieuwe jaar toch geen parkeergeld te betalen. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft donderdagavond een motie van CDVP en HAP aangenomen.

Over de parkeerheffing op zondagmorgen was ophef ontstaan, omdat de voltallige gemeenteraad in februari 2011 een motie heeft aangenomen dat kerkgangers worden vrijgesteld van parkeergeld op koopzondagen. Eerder dit jaar ging een raadsmeerderheid akkoord met de invoering van vrije koopzondagen tussen 9 en 18 uur. Daarop is ook de regeling voor betaald parkeren aangepast.

Vertegenwoordigster Ans van der Schors van de protestantse gemeente in Hoofddorp riep de gemeenteraad donderdag als inspreekster op haar belofte na te komen. Volgens treft het betaald parkeren op zondagmorgen uitsluitend kerkmensen, omdat winkelend publiek er nog niet is. Vrijwel alle winkels gaan ondanks de vrije winkeltijden pas om 12 uur open. "Wij zouden die heffing daarom erg jammer vinden", aldus Van der Schors.

CDVP en HAP kwamen met een motie, die door wethouder Jeroen Nobel van Financiën werd afgeraden. Als je voor kerkgangers een uitzondering gaat maken, willen straks meerdere groepen een speciale behandeling, zo stelde hij. Medewerkers van de bioscoop of De Meerse zouden ook graag gratis parkeren op zondag, aldus Nobel.

Een meerderheid van de raad had geen boodschap aan de motivatie van het college van burgemeester en wethouders. De fracties van VVD (met uitzondering van Bert Slotboom), CDA, D66-raadslid Rob de Nooijer, GroenLinks, Forza!, Democraten Haarlemmermeer, ChristenUnie-SGP en CDVP stemden voor de motie. PvdA, 3 D66-raadsleden en VVD'er Slotboom dus waren tegen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie