Doldwaze Jon van Eerd in 'Harrie en Twee Meesters' in De Meerse

13 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In 'Harrie en Twee Meesters' sleurt Jon van Eerd op zijn eigen unieke wijze het publiek mee in een dolkomische wervelwind van gierende intriges en koddige misverstanden. Na succesvolle voorgangers als 'De BonBonFabriek' en 'Kantje Boord', die allebei in De Meerse te zien waren, is 'Harrie en Twee Meesters' de nieuwe klucht van Jon van Eerd. 'Harrie en Twee Meesters' is op vrijdag 3 en zaterdag 4 januari om 20:15 uur te zien in de grote zaal van De Meerse.

Harrie Vermeulen (Van Eerd) laat zich overhalen om zich voor te doen als de aanstaande echtgenoot van een jong meisje wat er natuurlijk toe leidt dat hij in een draaimolen van onbetaalbaar grappige verwikkelingen terechtkomt. Naast hem staan o.a. ook Arie Cupé, Margo Dames en Lucie de Lange op het podium. "Dit is Jon van Eerd op zijn best." (Dagblad van het Noorden). "Van Eerd draagt met zijn olijke hoofd de voorstelling." (De Telegraaf).

Als Middeleeuwse herbergier krijgt Harrie Vermeulen het aan de stok met twee schoonmoeders. De één is arrogant en veel te chique voor een simpele herberg, de ander is niet zo snugger en haalt het bloed onder Harrie's nagels vandaan. Maar als dat nog niet genoeg was voor een dolkomische voorstelling, is er ook nog een impulsieve minnaar, een gillende bediende, een mooie jonkvrouw, een botte bedrieger en een sluwe zus. Harrie's verliefde hart brengt hem in een ingewikkeld pakket van hilarische intriges, sukkelige capriolen en onmogelijke verkledingen. 'Harrie en Twee Meesters' heeft alles wat de eerdere kluchten van Van Eerd en Rick Engelkes Producties zo'n succes maakte en bevat daarnaast ook de onlangs verschenen single van Van Eerd: 'Een ding weet ik zeker'.

Jon van Eerd heeft in de theaterwereld zijn sporen meer dan verdiend. Zijn doorbraak kwam met de Olivier B. Bommel musical 'De Trullenhoedster' en het concertprogramma 'Jon van Eerd zingt Stephen Sondheim'. Hij speelde in musicalproducties als 'Mamma Mia!' en 'Titanic' en was onderdeel van de cabaretgroep Purper. Voor de rol van Albin/Zaza in 'La Cage Aux Folles' ontving hij in 2011 de Johan Kaart Prijs en een Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol. Naast zijn werk in het theater is Van Eerd te zien geweest in het succesvolle 'Wie Is De Mol?' van de AVRO. De film 'Mannenharten' waar Van Eerd één van de hoofdrollen in speelt is onlangs in première gegaan. In 2012 ontving Van Eerd de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De Meerse grote zaal

Vrijdag 3 en zaterdag 4 januari - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie