Fouten kosten Kagia de kop

14 december 2013 om 00:00 Nieuws

LISSERBROEK - Jerry Ubink zag Kagia goed starten maar ook in vijf minuten de wedstrijd uit handen geven. "Na een halfuur spelen stond het 0-2, we zaten op rozen. Na ongeveer een kwartier spelen scoorde Niels Ganzevles heel fraai 0-1. Uit een corner van Arjan van der Lans kopte Rutger Goudriaan volkomen terecht de 0-2 binnen.

Na een fout op ons middenveld scoorde SEV 1-2, drie minuten later lieten wij de nummer 11 van SEV veel te gemakkelijk naar binnen komen en schieten. Met die 2-2 waren we er nog niet want een matige trap van Sander Goudriaan kwam bij Ferry Scholte die balverlies leed. In de omschakeling profiteerde SEV: 3-2. In vijf minuten tijd gaven we de wedstrijd weg.

Na rust moesten we kiezen voor een iets andere insteek, we stonden een goal achter. Maar meteen in de eerste minuut maakten we een vergelijkbare fout als bij de 2-2. Nu kwam de nummer 10 naar binnen en ook hij werd niet goed afgestopt terwijl er twee spelers van Kagia in de buurt waren: 4-2. We zetten alles op alles op zoek naar de 4-3 en die kwam er ook.

Uit een vrije trap van Arjan van der Lans scoorde Jeffrey Nijenhuis. Met nog twintig minuten te spelen zaten we weer in de wedstrijd maar na een overtreding op de nummer 11 van SEV, onze grote plaaggeest van de dag, ging de bal op de stip. Met 5-3 was de wedstrijd gespeeld. Nu moeten we in de eerste wedstrijd na de winterstop zelf winnen bij DWO en hopen dat Oegstgeest SEV verslaat. Dan wordt het weer een beetje spannend."