Wederom onnodige nederlaag BV Hoofddorp

15 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - BV Hoofddorp staat een stuk lager op de ranglijst van de Eerste Divisie dan nodig. De 68-57 nederlaag van zaterdag is daar mede oorzaak van.

De Hoofddorpers begonnen veel te slap aan het uitduel tegen Grasshoppers. Er zat geen structuur in de aanval en verdedigend miste de ploeg snelheid. Daardoor kon de thuisploeg makkelijk weglopen naar een 21-11 voorsprong. Alleen Kevin van Duuren kon in de aanval wat klaarspelen, maar hij werd zo vaak op zijn handen geslagen en aan het shirt getrokken dat ook bij hem de frustratie kwam bovendrijven. Al gauw had hij zijn vierde fout te pakken.

In de tweede helft speelde Hoofddorp een zoneverdediging. Die werkte prima, want Grasshoppers kwam nauwelijks meer aan scoren toe, terwijl Roald Jansen de Hoofddorpers steeds dichter in de buurt van de thuisploeg schoot. Maar de ploeg van Cor Guldemeester kon het niet volhouden en in het laatste kwart liep Grasshoppers toch weer uit naar een ruime marge: 68-57.

"Jammer, want we moeten deze ploeg aankunnen", baalde Guldemeester. "We lieten ons frustreren en dat kostte ons de wedstrijd."

Topscorers Hoofddorp: Kevin van Duuren 19, Roald Jansen 17.